Hae reseptiä

Kesäkeitto

Annosmäärä
Ohje
  • 1 nippu porkkanoita
  • 8 varhaisperunaa
  • 6 dl vettä
  • 1 pieni kukkakaali
  • 2 pientä nippusipulia varsineen
  • 1 dl tuoreita pinaatinlehtiä
  • 2 dl tuoreita herneitä tai sokeriherneen palkoja
  • suolaa
  • pippuria
  • ripaus sokeria
  • 5 dl maitoa
  • 50 g sulatejuustoa
  • persiljaa ja/tai tilliä
  • Raaputa porkkanat ja pestyt perunat. Viipaloi porkkanat ja lohko perunat ja lisää kiehuvaan, suolalla maustettuun veteen.
  • Lohko joukkoon kukkakaali. Vettä tarvitsee olla vain peitoksi asti. Keitä, kunnes perunat ja kasvikset ovat napakan kypsiä.
  • Viipaloi sipulit varsineen. Huuhtele ja suikaloi pinaatinlehdet.
  • Lisää kattilaan sipulit, pinaatinlehdet ja herneet. Kaada joukkoon maito ja kuumenna kiehumispisteeseen.
  • Murusta liemeen sulatejuusto nokareina. Mausta kevyesti pippurilla ja sokerilla.
  • Kuumenna keitto sekoitellen, jotta juusto sulaa liemeen tasaisesti.
  • Ripota keiton pinnalle yrttejä. Tarkista maku ja tarjoa lisäksi ruisleipää.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Juurekset, Keitot, Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Palkokasvit, Peruna, muut tärkkelyskasvit