Kesäkeitto
Annosmäärä
Ohje
- 1 nippu porkkanoita
- 8 varhaisperunaa
- 6 dl vettä
- 1 pieni kukkakaali
- 2 pientä nippusipulia varsineen
- 1 dl tuoreita pinaatinlehtiä
- 2 dl tuoreita herneitä tai sokeriherneen palkoja
- suolaa
- pippuria
- ripaus sokeria
- 5 dl maitoa
- 50 g sulatejuustoa
- persiljaa ja/tai tilliä
- Raaputa porkkanat ja pestyt perunat. Viipaloi porkkanat ja lohko perunat ja lisää kiehuvaan, suolalla maustettuun veteen.
- Lohko joukkoon kukkakaali. Vettä tarvitsee olla vain peitoksi asti. Keitä, kunnes perunat ja kasvikset ovat napakan kypsiä.
- Viipaloi sipulit varsineen. Huuhtele ja suikaloi pinaatinlehdet.
- Lisää kattilaan sipulit, pinaatinlehdet ja herneet. Kaada joukkoon maito ja kuumenna kiehumispisteeseen.
- Murusta liemeen sulatejuusto nokareina. Mausta kevyesti pippurilla ja sokerilla.
- Kuumenna keitto sekoitellen, jotta juusto sulaa liemeen tasaisesti.
- Ripota keiton pinnalle yrttejä. Tarkista maku ja tarjoa lisäksi ruisleipää.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Juurekset, Keitot, Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Palkokasvit, Peruna, muut tärkkelyskasvit