Hae reseptiä

Juurespyttipannu

Annosmäärä
Ohje
  • 4 perunaa
  • 1 kyssäkaali tai pieni lanttu
  • 2 porkkanaa
  • 1 iso sipuli
  • 1 rkl margariinia
  • 100 g herkkusieniä
  • suolaa
  • pippuria
  • 1 rkl hienoksi hakattua persiljaa
Lisäksi
  • 1 dl (kevyt)ranskankermaa
  • 2 tl tomaattisosetta
  • ripaus suolaa
  • Kuori juurekset ja sipuli ja pilko pieniksi kuutioiksi. Kuumenna paistinpannu ja sulata margariini. Lisää pilkotut juurekset ja sipuli ja kypsennä miedolla lämmöllä välillä sekoittaen noin tunnin ajan.
  • Viipaloi herkkusienet ja lisää juuresten joukkoon. Lisää lämpöä ja kuumenna, kunnes sienetkin paistuvat.
  • Mausta ruoka suolalla ja mustapippurilla ja ripottele päälle hakattua persiljaa. Tarjoa pyttipannun kanssa ranskankermaa johon on sekoitettu joukkoon tomaattisosetta ja ripaus suolaa.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Juurekset, Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Lämpimät lisäkeruoat, Pannulla paistetut ruoat, Peruna, muut tärkkelyskasvit, Sienet