Juurespyttipannu
Annosmäärä
Ohje
- 4 perunaa
- 1 kyssäkaali tai pieni lanttu
- 2 porkkanaa
- 1 iso sipuli
- 1 rkl margariinia
- 100 g herkkusieniä
- suolaa
- pippuria
- 1 rkl hienoksi hakattua persiljaa
- 1 dl (kevyt)ranskankermaa
- 2 tl tomaattisosetta
- ripaus suolaa
- Kuori juurekset ja sipuli ja pilko pieniksi kuutioiksi. Kuumenna paistinpannu ja sulata margariini. Lisää pilkotut juurekset ja sipuli ja kypsennä miedolla lämmöllä välillä sekoittaen noin tunnin ajan.
- Viipaloi herkkusienet ja lisää juuresten joukkoon. Lisää lämpöä ja kuumenna, kunnes sienetkin paistuvat.
- Mausta ruoka suolalla ja mustapippurilla ja ripottele päälle hakattua persiljaa. Tarjoa pyttipannun kanssa ranskankermaa johon on sekoitettu joukkoon tomaattisosetta ja ripaus suolaa.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Juurekset, Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Lämpimät lisäkeruoat, Pannulla paistetut ruoat, Peruna, muut tärkkelyskasvit, Sienet