Hunajaporkkanat
Annosmäärä
Ohje
- 8 kg porkkana, viipale, tuore
- 2 kg purjosipuli, viipale, tuore
- 0.2 kg rypsiöljy
- 0.2 kg hunaja, juokseva
- 0.02 kg kaneli, jauhettu
- 0.08 kg mineraalisuola
- 0.006 kg yrttisekoitus
- 0.1 kg balsamietikka
- 0.1 kg persilja, pilkottu, tuore
- 0.1 kg ruohosipuli, pilkottu, tuore
Viipaloi porkkana 4 mm:n ja purjo 1,5 mm:n terällä.
Freesaa porkkanaviipaleet öljyssä, anna hetken kypsyä.
Lisää purjoviipaleet ja mausta seos hunajalla, kanelilla, mineraalisuolalla, yrttiseoksella ja balsamietikalla.
Sekoita kaikki ainekset hyvin. Hauduta seos ”al dente”.
Tarjolle vietäessä ripottele pinnalle persilja-ruohosipulisilppua.
Vinkki: Sopii broileri-, kala- ja liharuokien lisäkkeeksi. Sopii käytettäväksi myös pihvien ja broilerifileiden vihannespetinä (porkkanat tällölin suikaleina).
Luokka:
Juurekset, Lakto-ovovegetaarinen ohjeet, Lisäkeruoat, Sipulit, Yrtit