Hae reseptiä

Hunajaiset seesamtomaatit

Annosmäärä
Ohje
  • 500 g isoja tomaatteja
  • 2 rkl juoksevaa hunajaa
  • 1 dl seesaminsiemeniä (kuorellisia tai kuorettomia)
  • 1 kpl muna
  • ruokaöljyä paistamiseen
  • Leikkaa tomaatit paksuiksi viipaleiksi. Voitele viipaleet molemmin puolin hunajalla.
  • Vatkaa munan rakenne rikki.
  • Kasta hunajaiset tomaattiviipaleet ensin munaseokseen, sitten seesaminsiemeniin.
  • Kuumenna öljy kuumaksi paistinpannussa ja paista tomaattipihvit molemmin puolin kauniin ruskeiksi.
  • Tarjoa tomaattipihvit alkupalana tai muun ruuan lisäkkeena.

Vinkki:
Jos haluat lisätä näyttävyyttä ja herkullisuutta, sekoita 1 dl:aan smetanaa kaksi teelusikallista hunajaa. Nosta nokare maustettua smetanaa tomaattipihvin päälle ja koristele tuoreilla basilikanlehdillä.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Lämpimät lisäkeruoat, Pannulla paistetut ruoat, Välipalat, pienet syötävät, Vihanneshedelmät