Hunajaiset seesamtomaatit
Annosmäärä
Ohje
- 500 g isoja tomaatteja
- 2 rkl juoksevaa hunajaa
- 1 dl seesaminsiemeniä (kuorellisia tai kuorettomia)
- 1 kpl muna
- ruokaöljyä paistamiseen
- Leikkaa tomaatit paksuiksi viipaleiksi. Voitele viipaleet molemmin puolin hunajalla.
- Vatkaa munan rakenne rikki.
- Kasta hunajaiset tomaattiviipaleet ensin munaseokseen, sitten seesaminsiemeniin.
- Kuumenna öljy kuumaksi paistinpannussa ja paista tomaattipihvit molemmin puolin kauniin ruskeiksi.
- Tarjoa tomaattipihvit alkupalana tai muun ruuan lisäkkeena.
Vinkki:
Jos haluat lisätä näyttävyyttä ja herkullisuutta, sekoita 1 dl:aan smetanaa kaksi teelusikallista hunajaa. Nosta nokare maustettua smetanaa tomaattipihvin päälle ja koristele tuoreilla basilikanlehdillä.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Lämpimät lisäkeruoat, Pannulla paistetut ruoat, Välipalat, pienet syötävät, Vihanneshedelmät