Hae reseptiä

Hellepäivän kylmä tomaattikeitto

Annosmäärä
Ohje
  • 8 tomaattia
  • 1 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl fariinisokeria
  • 0.5 tl sitruunapippuria
  • 2 dl vettä
  • ripaus suolaa
  • Poista tomaateista kova kanta ja leikkaa pieniksi lohkoiksi. Soseuta tomaatit sauvasekoittimella tai monitoimikoneella.
  • Mausta sose puserretuilla valkosipulinkynsillä, fariinisokerilla ja sitruunapippurilla. Lisää joukkoon sen verran vettä, että soseesta tulee keiton paksuista.
  • Anna keiton maustua kylmässä 1 – 2 tuntia. Tarkista keiton maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja mausteita.
  • Voit lisätä ennen tarjoilua keiton joukkoon muutaman jääpalan.

Vinkki:
Jos haluat tarjota keiton kuumana, jätä vesi pois ja keitä seosta 5 – 10 minuuttia. Lisää keittämisen loppuvaiheessa vettä, jos keitto tuntuu liian sakealta.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Keitot, Vegetaariset ohjeet, Vihanneshedelmät