Hellepäivän kylmä tomaattikeitto
Annosmäärä
Ohje
- 8 tomaattia
- 1 valkosipulinkynttä
- 1 rkl fariinisokeria
- 0.5 tl sitruunapippuria
- 2 dl vettä
- ripaus suolaa
- Poista tomaateista kova kanta ja leikkaa pieniksi lohkoiksi. Soseuta tomaatit sauvasekoittimella tai monitoimikoneella.
- Mausta sose puserretuilla valkosipulinkynsillä, fariinisokerilla ja sitruunapippurilla. Lisää joukkoon sen verran vettä, että soseesta tulee keiton paksuista.
- Anna keiton maustua kylmässä 1 – 2 tuntia. Tarkista keiton maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja mausteita.
- Voit lisätä ennen tarjoilua keiton joukkoon muutaman jääpalan.
Vinkki:
Jos haluat tarjota keiton kuumana, jätä vesi pois ja keitä seosta 5 – 10 minuuttia. Lisää keittämisen loppuvaiheessa vettä, jos keitto tuntuu liian sakealta.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka: