Hae reseptiä

Elsassilainen perunakeitto

Annosmäärä
Ohje
  • 5 kg valkokaali, suikale, tuore
  • 0.5 kg ruohosipuli, pilkottu, tuore
  • 2 kg sipuli, suikale, tuore
  • 18 kg vesi
  • 0.5 kg kanaliemijauhe, vähäsuolainen
  • 8 kg peruna, kuutio (1x1 cm), raaka
  • 4 kg palvikinkku, kuutio tai suikale
  • 0.05 kg valkosipuli, murska, tuore
  • 0.03 kg merisuola
  • 0.03 kg mustapippuri, rouhe
  • 0.005 kg muskottipähkinä, jauhe

Suikaloi valkokaali ja sipuli vihannesleikkurilla (karkea terä).
Lisää pataan vesi ja kanaliemijauhe, kiehauta.
Lisää kiehuvaan nesteeseen kaali-sipulisuikaleet, hauduta.
Kuutioi perunat vihannesleikkurilla 1×1 cm. Lisää perunakuutiot pataan. Hauduta n. 30 minuuttia.
Lisää palvikinkkukuutiot.
Mausta hienonnetulla valkosipulilla, suolalla, mustapippurilla ja muskottipähkinällä.
Kuumenna keitto.

Ripottele ruohosipulisilppua valmiin keiton päälle.

Vinkki: Tarjoa keiton lisäkkeenä juustolla kuorrutettua- tai valkosipulipatonkia. Keitto voidaan tarjota kuorrutettuna ruukkukeittona (vaalea leipäviipale tai kuutioita ja juustoraastetta).

Luokka:

Kaalit, Keitot, Lihat, Peruna ja muut tärkkelyskasvit, Sipulit, Yrtit