Elsassilainen perunakeitto
Annosmäärä
Ohje
- 5 kg valkokaali, suikale, tuore
- 0.5 kg ruohosipuli, pilkottu, tuore
- 2 kg sipuli, suikale, tuore
- 18 kg vesi
- 0.5 kg kanaliemijauhe, vähäsuolainen
- 8 kg peruna, kuutio (1x1 cm), raaka
- 4 kg palvikinkku, kuutio tai suikale
- 0.05 kg valkosipuli, murska, tuore
- 0.03 kg merisuola
- 0.03 kg mustapippuri, rouhe
- 0.005 kg muskottipähkinä, jauhe
Suikaloi valkokaali ja sipuli vihannesleikkurilla (karkea terä).
Lisää pataan vesi ja kanaliemijauhe, kiehauta.
Lisää kiehuvaan nesteeseen kaali-sipulisuikaleet, hauduta.
Kuutioi perunat vihannesleikkurilla 1×1 cm. Lisää perunakuutiot pataan. Hauduta n. 30 minuuttia.
Lisää palvikinkkukuutiot.
Mausta hienonnetulla valkosipulilla, suolalla, mustapippurilla ja muskottipähkinällä.
Kuumenna keitto.
Ripottele ruohosipulisilppua valmiin keiton päälle.
Vinkki: Tarjoa keiton lisäkkeenä juustolla kuorrutettua- tai valkosipulipatonkia. Keitto voidaan tarjota kuorrutettuna ruukkukeittona (vaalea leipäviipale tai kuutioita ja juustoraastetta).
Luokka:
Kaalit, Keitot, Lihat, Peruna ja muut tärkkelyskasvit, Sipulit, Yrtit