Bami Goreng
- 1 kg herkkusieni, tuore
- 0.4 kg sambal oelek, chilitahna
- 4 kg kookosmaito 18 %
- 0.3 kg inkivääri, tuore
- 0.6 kg rypsiöljy
- 1.5 kg purjosipuli, viipale, tuore
- 0.2 kg valkosipuli, murska
- 0.015 kg kurkuma
- 4.5 kg ananasmurska
- 3 kg mustapapu, keitetty
- 2 kg palsternakka, suikale, tuore
- 2.5 kg porkkana, suikale, tuore
- 2 kg vihreä papu, pitkä, pakaste
- 2 kg paprika, suikale, pakaste
- 0.08 kg soijakastike, makea
- 0.06 kg suola
- 0.02 kg sitruunamehu
Viipaloi herkkusienet.
Kuori ja raasta inkivääri.
Kuumenna öljy kippipannulla tai -kattilassa. Lisää herkkusienet, inkivääri, purjo, valkosipuli ja kurkuma.
Hauduta miedolla lämmöllä 5 minuuttia.
Lisää chilitahna, ananasmurska ja kookosmaito. Hauduta 10 minuuttia.
Lisää keitetyt mustapavut, palsternakka ja porkkana. Hauduta 10 minuuttia.
Lisää vihreät pavut, paprika, soijakastike, suola ja sitruunamehu. Hauduta 5 minuuttia ja tarjoile pastan tai nuudelien kanssa.
Lisää vettä tarvittaessa.
Vinkki: Saat annoksesta gluteenittoman käyttämällä gluteenitonta soijaa ja runsaskuituista pastaa. Kastike käy myös runsaskuituisen riisin kanssa, jolloin nimi on Nasi Goreng.
Luokka:
Höystöt ja curryt, Juurekset, Lakto-ovovegetaarinen ohjeet, Palkokasvit, Pata- ja vokkiruoat, risotot, Sienet, Sipulit, Sydänmerkki-ateriat