Balsamicoparsaa
Annosmäärä
Ohje
- 500 g tuoretta vihreää parsaa
- 0.5 dl paahdettuja pinjansiemeniä
- parmesaanijuustoa
- 2 rkl balsamietikkaa
- 1 rkl vettä
- 1 dl punaista paprikaa pieninä kuutioina
- suolaa
- mustapippuria
- 0.5 dl öljyä
- Sekoita kastikkeen ainekset keskenään. Huuhtele parsat. Leikkaa parsoista kova kantaosa pois ja keitä suolalla maustetussa vedessä noin viisi minuuttia.
- Valuta parsat kuiviksi puhtaan pyyhkeen päällä. Nostele parsat lautaselle ja valuta päälle kastike.
- Ripottele pinnalle paahdettuja pinjansiemeniä ja höylää päälle muutama parmesaanilastu. Tarjoa vastapaahdetun leivän kanssa.
- Huom. Pinjansiemenet voi paahtaa kuivalla, pinnoitetulla pannulla. Varo polttamasta siemeniä, kuumennus riittää.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Kylmät lisäkeruoat, Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Välipalat, pienet syötävät