Ahventa myllärinvaimon tapaan
Annosmäärä
Ohje
- 12 ahvenfileetä
- suolaa
- valkopippuria
- 1 dl vehnäjauhoja
- 1 dl korppujauhoja
- voita tai margariinia paistamiseen
- runsaasti hienonnettua persiljaa
- 1 sitruuna
- 1 sipuli
- 1 munakoiso
- 1 kesäkurpitsa
- 1 paprika
- 4 tomaattia
- 1 valkosipulin kynsi
- 0.5 dl rypsiöljyä
- 4 rkl tuoreita yrttejä hienonnettuina (timjamia, persiljaa, basilikaa, kirveliä)
- suolaa
- valkopippuria
- Tee ensin vihanneshöystö.
- Kuutioi sipuli, munakoiso ja kesäkurpitsa.
- Ota siemenet pois paprikoista ja sisukset tomaateista ja leikkaa kasvikset noin 1 cm:n kokoisiksi paloiksi.
- Murskaa valkosipulinkynsi.
- Kuumenna öljy, lisää vihannekset ja hauduta pehmeiksi ja maukkaiksi (noin 5 minuuttia).
- Mausta höystö hienonnetuilla yrteillä.
- Mausta ahvenfileet suolalla ja pippurilla.
- Sekoita vehnäjauhot ja korppujauhot keskenään ja jauhota kalafileet seoksessa.
- Kuumenna pannu hyvin, lisää rasva siirrä kalat pannulle. Vähennä heti lämpöä ja anna kalojen paistua, kunnes ne ovat molemmilta puolilta kullanruskeita ja rapeita.
- Nosta kalat lautaselle. Ripottele yrttisilppu paistinrasvaan ja puserra sitruunanmehu pannulle.
- Kaada yrttinen paistorasva kalojen päälle ja tarjoa vihanneshöystön kanssa.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Kala ja äyriäiset, Pannulla paistetut ruoat, Sipulit, Vihanneshedelmät