Peruna-kikhernecurry
            Portioner
                
                
            
                            Ohje
                        - 500 g perunoita
 - 1 kpl sipuli
 - 2 kpl hienonnettua valkosipulinkynttä
 - 4 rkl rypsiöljyä
 - 1 rkl raastettua inkivääriä
 - (pala tuoretta chiliä)
 - 1 tl jeeraa eli juustokuminaa
 - 1 tl korianteria
 - 0.5 tl paprikajauhetta
 - 0.5 tl kurkumaa
 - 4 dl keitettyjä kikherneitä (esim. tölkistä)
 - 2 dl ananasmehua
 - 1 tl garam masalaa
 - 200 g pakasteherneitä
 - 1 tl suolaa
 - 1 rkl sitruunamehua
 - 1 dl tuoretta, hienonnettua korianteria
 - 2 dl (turkkilaista tai bulgarian jogurttia)
 
- Kuori ja lohko perunat ja hienonna kuoritut sipulit.
 - Höyrytä tai keitä perunat kypsiksi.
 - Hauduta sipulia, inkivääriä ja valkosipulia (sekä chiliä) muutaman minuutin ajan öljyssä paksupohjaisessa kattilassa.
 - Lisää juustokumina, korianteri, paprika, kurkuma ja kikherneet. Hauduta muutama minuutti.
 - Lisää ananasmehu, keitetyt perunat, garam masala ja herneet. Hauduta viitisen minuuttia.
 - Mausta suolalla, sitruunamehulla ja tuoreella korianterilla.
 
	Vinkki:
	Voit tarjoata peruna-kikhernecurryn kanssa maustamatonta jogurttia.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Höystöt ja curryt, Lämpimät lisäkeruoat, Palkokasvit, Peruna, muut tärkkelyskasvit




