Yrttisämpylät II
Annosmäärä
Ohje
- 2.5 dl yrttijuuston hera + vettä tai maitoa
- 25 g tuorehiivaa
- 6 dl rouheisia sämpyläjauhoja
- 0.5 tl suolaa
- 2 tl sokeria
- 2 rkl rypsiöljyä
- 0.5 dl hienonnettuja yrttejä (basilikaa, rakuunaa, timjamia)
- Sekoita hiiva nesteeseen. Sekoita hiivanesteen joukkoon noin 2 dl jauhoja paksuksi velliksi. Peitä taikinakulho liinalla ja anna seistä noin 15 minuuttia.
- Kun velli kuplii kevyesti, lisää suola, sokeri, öljy, yrttisilppu ja melkein kaikki loput jauhot. Vaivaa taikina tasaiseksi. Lisää tarvittaessa jauhoja.
- Kumoa taikina kevyesti jauhotetulle pöydälle. Leivo taikinasta tanko ja jaa se 10 osaan. Pyörittele palat sämpylöiksi, nosta leivinpaperoidulle pellille ja anna kohota liinalla peitettyinä uunin kuumenemisen ajan. Paista sämpylöitä 225 asteessa 10 – 12 minuuttia, kunnes ne ovat kauniin ruskeita.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Suolaiset leivonnaiset, Yrtit, idut ja versot, pinaatti