Yrttiperunamuusi ja uunipihvit
Annosmäärä
Ohje
- Yrttiperunamuusiin:
- 1 l jauhoisia perunoita
- 1.5 dl perunoiden keitinvettä tai maitoa
- 1 dl tuoreita, hienonnettuja yrttejä
- 0.5 tl muskottipähkinää
- ripaus suolaa
- Uunipihveihin:
- 0.75 dl kauraleseitä tai korppujauhoja
- 1 dl vettä
- 1 sipuli
- 1 muna
- 1 tl paprikajauhetta
- 0.5 tl suolaa
- 0.25 tl valkopippuria
- 1 dl tuoreita, hienonnettuja yrttejä, esim. persiljaa, ruohosipulia, salviaa
- 300 g paistijauhelihaa
- LIsäksi:
- 2 isoa tomaattia
- 0.25 tl rouhittua mustapippuria
- Kuori ja paloittele perunat ja keitä kannen alla vähässä vedessä kypsiksi. Ota keitinvesi talteen.
- Soseuta perunat survimella tai sähkövatkaimen avulla.
- Lisää keitinlientä tai maitoa vähin erin niin, että saat sopivan paksuista sosetta.
- Mausta sose yrttisilpulla, varovasti muskotilla ja suolalla.
Vinkki: Jätä perunasose löysähköksi, koska se sakenee hieman kattilassa ennen tarjoilua.
- Sekoita kauraleseet veteen ja anna tursota noin 10 minuuttia.
- Kuori ja hienonna sipuli. Voit kypsentää sipulia lautasella mikrossa noin minuutin ajan.
- Yhdistä turvonneisiin kauraleseisiinsipuli, muna, mausteet ja jauheliha. Sekoita hyvin.
- Levitä murekeseos voideltuuntai leivinpaperilla vuorattuun , suorakaiteen muotoiseen uunivuokaan. Leikkaa neliskulmaisiksi annospaloiksi.
- Kypsennä murekepihvejä 200-asteisessa uunissa ensin noin 20 minuuttia. Viipaloi tomaatit ja jaa puolikypsille murekepihveille kullekin tomaattivipaaleet ja ripota päälle pippuria.
- Jatka kypsentämistä toiset 20 minuuttia.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Liha, sisäelimet, makkarat, Peruna, muut tärkkelyskasvit, Uuni- ja grilliruoat, Yrtit, idut ja versot, pinaatti