Hae reseptiä

Yrttiperunamuusi ja uunipihvit

Annosmäärä
Ohje
  • Yrttiperunamuusiin:
  • 1 l jauhoisia perunoita
  • 1.5 dl perunoiden keitinvettä tai maitoa
  • 1 dl tuoreita, hienonnettuja yrttejä
  • 0.5 tl muskottipähkinää
  • ripaus suolaa
  • Uunipihveihin:
  • 0.75 dl kauraleseitä tai korppujauhoja
  • 1 dl vettä
  • 1 sipuli
  • 1 muna
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 0.5 tl suolaa
  • 0.25 tl valkopippuria
  • 1 dl tuoreita, hienonnettuja yrttejä, esim. persiljaa, ruohosipulia, salviaa
  • 300 g paistijauhelihaa
  • LIsäksi:
  • 2 isoa tomaattia
  • 0.25 tl rouhittua mustapippuria
  • Kuori ja paloittele perunat ja keitä kannen alla vähässä vedessä kypsiksi. Ota keitinvesi talteen.
  • Soseuta perunat survimella tai sähkövatkaimen avulla.
  • Lisää keitinlientä tai maitoa vähin erin niin, että saat sopivan paksuista sosetta.
  • Mausta sose yrttisilpulla, varovasti muskotilla ja suolalla.

Vinkki: Jätä perunasose löysähköksi, koska se sakenee hieman kattilassa ennen tarjoilua.

  • Sekoita kauraleseet veteen ja anna tursota noin 10 minuuttia.
  • Kuori ja hienonna sipuli. Voit kypsentää sipulia lautasella mikrossa noin minuutin ajan.
  • Yhdistä turvonneisiin kauraleseisiinsipuli, muna, mausteet ja jauheliha. Sekoita hyvin.
  • Levitä murekeseos voideltuuntai leivinpaperilla vuorattuun , suorakaiteen muotoiseen uunivuokaan. Leikkaa neliskulmaisiksi annospaloiksi.
  • Kypsennä murekepihvejä 200-asteisessa uunissa ensin noin 20 minuuttia. Viipaloi tomaatit ja jaa puolikypsille murekepihveille kullekin tomaattivipaaleet ja ripota päälle pippuria.
  • Jatka kypsentämistä toiset 20 minuuttia.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Liha, sisäelimet, makkarat, Peruna, muut tärkkelyskasvit, Uuni- ja grilliruoat, Yrtit, idut ja versot, pinaatti