Yrttimaustetut salaattisikurit
Annosmäärä
Ohje
- 4 salaattisikuria, vaaleaa
- 4 kevätsipulia
- 3 rkl margariinia
- 1 dl tuoreyrttejä silputtuna (esim. timjamia, rosmariinia, persiljaa)
- 2 rkl sitruunan mehua
- (yrtti)suolaa
- valko- tai mustapippuria
- Poista salaattisikureista vioittuneet päällimmäiset lehdet ja huuhtele ne.
- Leikkaa sikurit pituussuunnassa neljään osaan. Viipaloi kevätsipulit.
- Kuumenna margariini kattilassa tai paistinpannussa. Lisää salaattisikurit ja yrtit. Kypsennä kannen alla viitisen minuuttia. Sekoita välillä.
- Mausta salaattisikurit lopuksi sitruunanmehulla,( yrtti)suolalla ja pippurilla.
- Tarjoa lihan tai kalan lämpimänä lisäkkeenä.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Lämpimät lisäkeruoat, Salaatit, Vegetaariset ohjeet, Yrtit, idut ja versot, pinaatti