Hae reseptiä

Yrttimarinoidut marjat ja sitruunavaahto

Yrttimarinoidut marjat ja sitruunavaahto
Annosmäärä
Marinadiin
  • 1 dl omenatäysmehua
  • 0.5 dl sokeria
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 2 rkl hienonnettua (kaneli)basilikaa
  • 2 rkl hienonnettua sitruunamelissaa
  • 0.5 l kohmeisia pakastemarjoja
Ohje
  • 2 munaa
  • 0.25 dl sokeria
  • 0.75 dl kuivaa valkoviiniä, vaaleaa portviiniä tai omenamehua
  • 0.5 dl sitruunamehua
  • sitruunamelissaa ja kanelibasilikaa
  • Sekoita omenamehu ja sokeri kattilassa ja kuumenna, kunnes sokeri sulaa.
  • Nosta pois liedeltä ja lisää sekaan sitruunamehu.
  • Sekoita hyvin jäähtyneeseen liemeen hienonnetut yrtit ja kaada seos marjojen päälle. Anna maustua viileässä sitruunavaahdon valmistamisen ajan.
  • Marjojen määrä riippuu siitä, mitä marjoja käytät. Mansikoita ja vadelmia kannattaa varata hiukan enemmän.
  • Vatkaa munat ja sokeri esimerkiksi teräskulhossa kevyesti vaahdoksi. Lisää viini ja sitruunamehu sekaan koko ajan vatkaten. Nosta kulho kiehuvan kuumaa vettä sisältävän kattilan päälle. Veden täytyy poreilla, mutta ei kiehua hurjasti. Jatka vaahdon vatkaamista.
  • Kun vaahto on sakeaa ja kuohkeaa, ota kulho pois kattilan päältä. Jatka vatkaamista hetki jäähdyttääksesi seoksen.
  • Jaa marjat annoslautasille tai kulhoihin ja nostele sitruunavaahtoa pinnalle. Koristele sitruunamelissalla ja kanelibasilikalla.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Jälkiruoat, makeiset, Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Marjat, Yrtit, idut ja versot, pinaatti