Hae reseptiä

Yrttilammas

Annosmäärä
Ohje
  • 2 kg lampaanviulu tai -paisti
  • 4 valkosipulinkynttä
  • suolaa
  • pippuria
  • 1 dl hienonnettua tuoretta oreganoa, rosmariinia ja timjamia
  • 1 dl rypsiöljyä
  • 1 kg perunoita
  • 4 porkkanaa
  • 2 sipulia
  • Kuori valkosipulinkynnet ja leikkaa pitkittäin suikaleiksi. Tee lampaanlihaan veitsenkärjellä viiltoja syiden suuntaan ja painele valkosipulisuikaleet niihin. Mausta lihan pinta suolalla ja pippurilla.
  • Hienonna yrtit ja sekoita öljyyn. Levitä lihan pintaan yrttiöljyä noin puolet koko määrästä. Paina lihalämpömittari lihan paksuimpaan kohtaan.
  • Aseta uunipannulle pari kerrosta alumiinifoliota. Kääntele folion reunoja hieman ylöspäin ja nosta lampaanliha foliolle.
  • Kypsennä 150-asteisessa uunissa ensin noin tunnin ajan uunin alaosassa.
  • Kuori ja halkaise perunat. Kuori ja paloittele porkkanat ja sipulit.
  • Ota lampaanliha uunista, käännä ja painele pintaan loppu yrttiöljy. Voit tässä vaiheessa poistaa alumiinifolion. Lisää kasvislohkot lihan ympärille ja mausta kevyesti suolalla.
  • Jatka kypsentämistä vielä noin tunnin ajan, kunnes lihan sisälämpötila on 70 astetta.
  • Nosta lampaanliha leikkuulaudalle, peitä foliolla ja anna vetäytyä. Leikkaa liha hieman jäähtyneenä viipaleiksi ja siirrä tarjoiluvadille. Nostele peruna-, porkkana- ja sipulilohkot viereen.
  • Tarjoa lisäksi keitettyjä vihreitä papuja tai parsakaalia, halutessasi minttuhyytelöä ja esimerkiksi punaviinikastiketta (käytä pohjana valmista demi-glase -kastikepohjaa).

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Liha, sisäelimet, makkarat, Uuni- ja grilliruoat, Yrtit, idut ja versot, pinaatti