Hae reseptiä

Yrttikalaa peruna-sienipedillä

Yrttikalaa peruna-sienipedillä
Annosmäärä
Ohje
  • 4 nahatonta kuha-, siika- tai ahvenfileetä
  • suolaa
  • pippuria
  • 1.5 dl tuoretta yrttisilppua (basilikaa, kirveliä/persiljaa, timjamia)
  • 800 g kuorittuja perunoita
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 100 g siitakesieniä
  • 1 rkl voita tai margariinia
  • 0.5 dl sitruunan mehua
  • Leikkaa kalafileiden paksuimpiin osiin vinoviillot noin puoleen väliin asti filettä. Ripauta fileille kevyesti suolaa ja pippuria ja levitä päälle yrttisilppu myös viiltoihin painellen.
  • Leikkaa perunat puolen sentin viipaleiksi ja kääntele öljytilkassa laakeassa uunivuoassa yhden hienonnetun valkosipulinkynnen kanssa. Mausta kevyesti suolalla. Tasoita tasaiseksi kerrokseksi.
  • Kypsennä perunoita 225-asteisessa uunissa ensin noin 25 minuuttia. Paloittele tällävälin sienet ja paista voi- tai margariininokareessa pannulla. Mausta hienonnetulla valkosipulinkynnellä ja kevyesti suolalla ja pippurilla.
  • Sekoita sienet lähes kypsiin perunaviipaleisiin. Lisää raikasteeksi tasaisesti sitruunan mehua. Nosta kalafileet peruna-sienipedille ja jatka kypsentämistä 10–15 minuuttia, kunnes kala on kypsää.
  • Tarjoa raikkaan salaatin ja sitruunalohkojen kanssa.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Kala ja äyriäiset, Peruna, muut tärkkelyskasvit, Sienet, Uuni- ja grilliruoat