Yrttikalaa peruna-sienipedillä
Annosmäärä
Ohje
- 4 nahatonta kuha-, siika- tai ahvenfileetä
- suolaa
- pippuria
- 1.5 dl tuoretta yrttisilppua (basilikaa, kirveliä/persiljaa, timjamia)
- 800 g kuorittuja perunoita
- 2 rkl rypsiöljyä
- 2 valkosipulinkynttä
- 100 g siitakesieniä
- 1 rkl voita tai margariinia
- 0.5 dl sitruunan mehua
- Leikkaa kalafileiden paksuimpiin osiin vinoviillot noin puoleen väliin asti filettä. Ripauta fileille kevyesti suolaa ja pippuria ja levitä päälle yrttisilppu myös viiltoihin painellen.
- Leikkaa perunat puolen sentin viipaleiksi ja kääntele öljytilkassa laakeassa uunivuoassa yhden hienonnetun valkosipulinkynnen kanssa. Mausta kevyesti suolalla. Tasoita tasaiseksi kerrokseksi.
- Kypsennä perunoita 225-asteisessa uunissa ensin noin 25 minuuttia. Paloittele tällävälin sienet ja paista voi- tai margariininokareessa pannulla. Mausta hienonnetulla valkosipulinkynnellä ja kevyesti suolalla ja pippurilla.
- Sekoita sienet lähes kypsiin perunaviipaleisiin. Lisää raikasteeksi tasaisesti sitruunan mehua. Nosta kalafileet peruna-sienipedille ja jatka kypsentämistä 10–15 minuuttia, kunnes kala on kypsää.
- Tarjoa raikkaan salaatin ja sitruunalohkojen kanssa.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Kala ja äyriäiset, Peruna, muut tärkkelyskasvit, Sienet, Uuni- ja grilliruoat