Vuohenjuustosalaatti ja tomaattivinegretti
Annosmäärä
Ohje
- 1 ruukku(a) jääsalaattia
- 1 ruukku(a) rooman- tai tammnelehtisalaattia
- 10 basilikanlehteä
- 10 kirsikkatomaattia
- 2 tomaattia
- 0.5 dl rypsi- tai oliiviöljyä
- 1 tl hunajaa
- 0.5 tl suolaa
- 2 tl viinietikkaa
- 6 tippaa tabascoa
- 4 viipaletta vuohenjuustoa (kittipintaista chevreä)
- 1 dl pähkinöitä tai manteleita
- Valmista ensin tomaattivinegretti: Tee tomaatteihin ristiviillot ja purista siemenet sekä neste pois. Voit käyttää nämä sisukset esim. johonkin lämpimään ruokaan. Poista tomaattien kannat.
- Pane tomaatit ja vinegretin muut ainekset kulhoon ja soseuta sauvasekoittimella. Tarkista maku.
- Revi salaatit kulhoon. Lisää basilikalehdet kokonaisina.
- Halkaise kirsikkatomaatit ja lisää salaattiin. Kääntele joukkoon osa tomaattivinegretistä.
- Paahda vuohenjuustoviipaleita hetken aikaa uunissa grillivastuksien alla niin, että niiden pintaa saa kauniin kullankeltaisen värin. Paahda uunissa hetken aikaa myös pähkinöitä tai manteleita, esimerkiksi puolikkaina.
- Jaa salaatti annoslautasille ja nosta salaatin päälle vuohenjuusto. Ripottele pinnalle pähkinöitä tai manteleita. Tarjoa loppu tomaattivinegretti erikseen.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Salaatit, Salaatit ja marinoidut kasvikset, raasteet, Vihanneshedelmät, Yrtit, idut ja versot, pinaatti