Hae reseptiä

Vuohenjuustosalaatti ja tomaattivinegretti

Annosmäärä
Ohje
  • 1 ruukku(a) jääsalaattia
  • 1 ruukku(a) rooman- tai tammnelehtisalaattia
  • 10 basilikanlehteä
  • 10 kirsikkatomaattia
Kastike
  • 2 tomaattia
  • 0.5 dl rypsi- tai oliiviöljyä
  • 1 tl hunajaa
  • 0.5 tl suolaa
  • 2 tl viinietikkaa
  • 6 tippaa tabascoa
Lisäksi
  • 4 viipaletta vuohenjuustoa (kittipintaista chevreä)
  • 1 dl pähkinöitä tai manteleita
  • Valmista ensin tomaattivinegretti: Tee tomaatteihin ristiviillot ja purista siemenet sekä neste pois. Voit käyttää nämä sisukset esim. johonkin lämpimään ruokaan. Poista tomaattien kannat.
  • Pane tomaatit ja vinegretin muut ainekset kulhoon ja soseuta sauvasekoittimella. Tarkista maku.
  • Revi salaatit kulhoon. Lisää basilikalehdet kokonaisina.
  • Halkaise kirsikkatomaatit ja lisää salaattiin. Kääntele joukkoon osa tomaattivinegretistä.
  • Paahda vuohenjuustoviipaleita hetken aikaa uunissa grillivastuksien alla niin, että niiden pintaa saa kauniin kullankeltaisen värin. Paahda uunissa hetken aikaa myös pähkinöitä tai manteleita, esimerkiksi puolikkaina.
  • Jaa salaatti annoslautasille ja nosta salaatin päälle vuohenjuusto. Ripottele pinnalle pähkinöitä tai manteleita. Tarjoa loppu tomaattivinegretti erikseen.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Salaatit, Salaatit ja marinoidut kasvikset, raasteet, Vihanneshedelmät, Yrtit, idut ja versot, pinaatti