Hae reseptiä

Viipaloidut etikkakurkut

Annosmäärä
Ohje
  • 1 kg avomaankurkkuja
  • piparjuurilastuja
  • mustaherukanlehtiä
  • tillinkukintoja
Marinadiin
  • 6 dl vettä
  • 2.5 dl väkiviinaetikkaa
  • 1.5 dl sokeria
  • 2 rkl suolaa
  • 1 tl kokonaisia valkopippureita
  • 1 tl sinapinsiemeniä
  • 0.5 tl kokonaisia neilikoita
  • Pese ja viipaloi kurkut. Lado kurkkuviipaleet, piparjuurilastut, mustaherukanlehdet ja tillin kukinnot kerroksittain puhtaisiin tölkkeihin.
  • Kiehauta mausteliemi ja kaada kurkkujen päälle. Sulje purkki. Anna jäähtyä ja vie kylmään. Saa maustua vähintään viikon ajan jääkaapissa.

Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Säilöntäohjeet, Vegetaariset ohjeet, Vihanneshedelmät