Hae reseptiä

Vihreä voimakeitto minestronen tapaan

Vihreä voimakeitto minestronen tapaan
Annosmäärä
Ohje
  • 2 rkl rypsi- tai oliiviöljyä
  • 70 g babypinaattia (70g=1 rasia)
  • 2 sipulia (noin 150 g)
  • 3 lehtisellerin vartta
  • 1 pieni kesäkurpitsa
  • 1 vihreä paprika
  • 0.5 tl suolaa
  • 0.25 tl mustapippuria
  • 1 laakerinlehti
  • 1.5 l kasvislientä
  • 1 pieni parsakaali varsineen
  • 2 dl pastaa (raakana, esim. jyvän muotoista orzoa)
  • 400 g vihreitä papuja
  • 4 lehtikaalin lehteä
  • Pinnalle: kovaa juustoa raastettuna (esim. parmesaania)

Käsittele ensin kaikki kasvikset: Kuori ja hienonna sipulit. Paloittele lehtisellerin varret, kesäkurpitsa ja paprika. Leikkaa parsakaalin varsiosa suupaloiksi ja irrottele nuput. Paloittele vihreät taitepavut. Huuhtele pinaatin- ja lehtikaalin lehdet ja leikkaa leveiksi suikaleiksi.

Kuumenna tilavassa kattilassa öljy ja kuullota siinä sipuli, lehtiselleri, kesäkurpitsa ja paprika. Mausta kevyesti suolalla ja pippurilla. Lisää laakerinlehti ja kuuma kasvisliemi. kuumenna kiehuvaksi.

Lisää parsakaalin varsiosat, pasta ja pavut. Keitä noin10 minuuttia. Lisää pinaatti ja lehtikaali. Kuumenna ja tarkista maku.

Lisää keiton päälle lautasille raastettua juustoa. Lisäksi sopii täysjyväleipä.

Vinkki: Voit vaihtaa öljyn tilalle pekonia. Suikaloi puoli paketillista pekoniviipaleita. Paista niitä ensin kattilassa, kunnes ne saavat väriä ja kuullota irtaantuneessa rasvassa kasvikset. Lisää tarvittaessa tilkka öljyä.

Ohje: Pirjo Toikkanen, ruokatoimittaja, kotitalousopettaja

Luokka:

Keitot, Palkokasvit