Hae reseptiä

Vihreä risotto

Annosmäärä
Ohje
  • 200 g kesäkurpitsaa
  • 500 g risottoriisiä
  • 100 g purjoa
  • 0.5 dl öljyä
  • 1.5 dl kuivaa valkoviiniä
  • 1 l kasvislientä
  • 250 g herneitä
  • persiljaa
  • parmesaania raasteena
  • suolaa, mustapippuria
  • Raasta kesäkurpitsa karkeaksi raasteeksi ja hienonna purjo. Kuumenna öljy kasarissa, lisää kesäkurpitsat ja purjo ja kypsennä miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia.
  • Lisää riisi ja viini ja sekoita, kunnes suurin osa nesteestä on imeytynyt. Kaada kuuma kasvisliemi kattilaan ja kypsennä noin 10 minuutta. Lisää herneet ja jatka kypsentämistä vielä noin 10 minuuttia.
  • Lisää mausteet ja parmesaani valmiiseen risottoon ja sekoita. Älä kypsennä risottoa liikaa, riisi saa jäädä purentakovaksi.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Palkokasvit, Pata- ja vokkiruoat, risotot, Vihanneshedelmät