Vihreä risotto
Annosmäärä
Ohje
- 200 g kesäkurpitsaa
- 500 g risottoriisiä
- 100 g purjoa
- 0.5 dl öljyä
- 1.5 dl kuivaa valkoviiniä
- 1 l kasvislientä
- 250 g herneitä
- persiljaa
- parmesaania raasteena
- suolaa, mustapippuria
- Raasta kesäkurpitsa karkeaksi raasteeksi ja hienonna purjo. Kuumenna öljy kasarissa, lisää kesäkurpitsat ja purjo ja kypsennä miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia.
- Lisää riisi ja viini ja sekoita, kunnes suurin osa nesteestä on imeytynyt. Kaada kuuma kasvisliemi kattilaan ja kypsennä noin 10 minuutta. Lisää herneet ja jatka kypsentämistä vielä noin 10 minuuttia.
- Lisää mausteet ja parmesaani valmiiseen risottoon ja sekoita. Älä kypsennä risottoa liikaa, riisi saa jäädä purentakovaksi.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Palkokasvit, Pata- ja vokkiruoat, risotot, Vihanneshedelmät