Vihreä kasvislautanen
Annosmäärä
Ohje
- 500 g vihreää parsaa
- 1 pientä kesäkurpitsaa
- 1 parsakaali
- 200 g vihreitä papuja
- 300 g ruusukaalia
- 3 vartta lehtiselleriä
- 2 rkl hunajaa
- 2 rkl valkoviinietikkaa
- 1 tl öljyä
- 1 tl soijakastiketta
- 1 tl tuoretta inkivääriä raastettuna
- Huuhtele ja paloittele kasvikset. Kypsennä kasvikset puolikypsiksi joko keittäen, höyryttäen tai mikroaaltouunissa.
- Sekoita kastikkeen ainekset kattilassa ja kuumenna niin kauan, että hunaja sulaa.
- Asettele kasvikset tarjoilulautaselle ryhmittäin ja kaada kastike kasvisten päälle. Tarjoa heti. Kasvislautanen sopii lisäkkeeksi niin kala- kuin liharuoillekin.
Vinkki:
Voit vaihtaa Inkiväärin valkosipuliin.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Kaalit, Lämpimät lisäkeruoat, Palkokasvit, Raparperi, parsa, yms, Vegetaariset ohjeet, Vihanneshedelmät