Hae reseptiä

Vihreä kasvislautanen

Vihreä kasvislautanen
Annosmäärä
Ohje
  • 500 g vihreää parsaa
  • 1 pientä kesäkurpitsaa
  • 1 parsakaali
  • 200 g vihreitä papuja
  • 300 g ruusukaalia
  • 3 vartta lehtiselleriä
Kastike
  • 2 rkl hunajaa
  • 2 rkl valkoviinietikkaa
  • 1 tl öljyä
  • 1 tl soijakastiketta
  • 1 tl tuoretta inkivääriä raastettuna
  • Huuhtele ja paloittele kasvikset. Kypsennä kasvikset puolikypsiksi joko keittäen, höyryttäen tai mikroaaltouunissa.
  • Sekoita kastikkeen ainekset kattilassa ja kuumenna niin kauan, että hunaja sulaa.
  • Asettele kasvikset tarjoilulautaselle ryhmittäin ja kaada kastike kasvisten päälle. Tarjoa heti. Kasvislautanen sopii lisäkkeeksi niin kala- kuin liharuoillekin.

Vinkki:
Voit vaihtaa Inkiväärin valkosipuliin.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Kaalit, Lämpimät lisäkeruoat, Palkokasvit, Raparperi, parsa, yms, Vegetaariset ohjeet, Vihanneshedelmät