Varhaisvihannessalaatti
Annosmäärä
Ohje
- 5 porkkanaa
- 2 naurista
- 0.5 l varhaisperunoita
- 1 pieni kukkakaali
- vettä
- suolaa
- 2 varhaissipulia varsineen
- 1 iso avomaankurkku
- 4 anjovisfileetä
- 2 valkosipulin kynttä
- 10 isoa basilikanlehteä
- 3 mintun oksaa
- 1 tl (Dijon)sinappia
- 1 tl valkoviinietikkaa
- rouhittua mustapippuria
- 1 dl öljyä
- Pese porkkanat, nauriit ja perunat. Kuori nauriit ja leikkaa 4 – 6 lohkoksi koon mukaan. Paloittele kukkakaali reiluiksi kukinnoiksi. Lisää kasvikset kiehuvaan, suolalla maustettuun veteen kypsymisjärjestyksessä (perunat, nauriit, porkkanat, kukkakaali) ja keitä juuri ja juuri kypsiksi. Valuta kasvikset hyvin.
- Viipaloi sipulit ja niiden varret. Paloittele avomaankurkku.
- Valmista kastike: Mittaa kaikki kastikkeen ainekset monitoimikoneeseen ja hienonna tasaiseksi.
- Yhdistä hieman jäähtyneet kasvikset, sipuli sekä kurkku ja kaada kastike päälle. Sekoita nostellen. Tarjoa heti lämpimänä tai muutaman tunnin marinoitumisen jälkeen sellaisenaan leivän kanssa tai grillatun lihan, broilerin tai savukalan kanssa. Kastike sopii mainiosti myös keitettyjen varhaisvihannesten dippamiseen.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry.
Luokka:
Juurekset, Kala ja äyriäiset, Peruna, muut tärkkelyskasvit, Salaatit ja marinoidut kasvikset, raasteet