Varhaiskaali-broilerivokki
Annosmäärä
Ohje
- 400 g broilerin rintafileetä
- 1 rkl pullomargariinia
- ripaus suolaa ja pippuria
- 1 nippu kesäsipuleita
- 2 kesäporkkanaa
- 400 g varhaiskaalia
- 0.5 dl valkoista balsamietikkaa
- 1 dl omenatäysmehua
- 2 rkl fariinisokeria
- 2 rkl makeaa soijakastiketta (ketjap manis)
- 200 g maustamatonta tuorejuustoa
- 1 rkl (keltaista currytahnaa)
- 1 dl tuoretta, hienonnettua persiljaa
- Leikkaa broilerinliha ohuiksi suikaleiksi. Kuumenna isolla paistinpannulla tai vokkipannulla tilkka rasvaa ja paista broilerisuikaleet niin, että pinta saa väriä. Mausta kevyesti suolalla ja pippurilla.
- Paloittele pienet sipulit lohkoiksi, viipaloi myös varret. Raasta porkkanat karkeaksi raasteeksi. Suikaloi kaali.
- Lisää pannulle ruskistettujen broileripalojen joukkoon sipulit, varret voit säästää lisättäviksi lopuksi ruoan pinnalle. Kun sipuli on hieman kuullottunut, lisää porkkanaraaste sekä kaalisuikaleet. Sekoittele kahden lastan avulla nostellen.
- Lisää viinietikka ja omenamehu. Anna ruoan kypsyä kannen alla noin 15 minuuttia. Tarkista kypsyys maistamalla kaalia ja porkkanaa.
- Lisää ruokaan tuorejuusto nokareina ja halutessasi currytahna. Kuumenna, kunnes juusto sulaa ja sekoittuu tasaisesti ruokaan.
- Viimeistele hienonnetulla persiljalla. Tarjoa lisäksi keitettyjä uusia perunoita ja esimerkiksi kirsikkatomaatteja.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Broileri ja kalkkuna, Juurekset, Kaalit, Pata- ja vokkiruoat, risotot, Sipulit