Hae reseptiä

Varhaiskaali-broilerivokki

Varhaiskaali-broilerivokki
Annosmäärä
Ohje
  • 400 g broilerin rintafileetä
  • 1 rkl pullomargariinia
  • ripaus suolaa ja pippuria
  • 1 nippu kesäsipuleita
  • 2 kesäporkkanaa
  • 400 g varhaiskaalia
  • 0.5 dl valkoista balsamietikkaa
  • 1 dl omenatäysmehua
  • 2 rkl fariinisokeria
  • 2 rkl makeaa soijakastiketta (ketjap manis)
  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 rkl (keltaista currytahnaa)
  • 1 dl tuoretta, hienonnettua persiljaa
  • Leikkaa broilerinliha ohuiksi suikaleiksi. Kuumenna isolla paistinpannulla tai vokkipannulla tilkka rasvaa ja paista broilerisuikaleet niin, että pinta saa väriä. Mausta kevyesti suolalla ja pippurilla.
  • Paloittele pienet sipulit lohkoiksi, viipaloi myös varret. Raasta porkkanat karkeaksi raasteeksi. Suikaloi kaali.
  • Lisää pannulle ruskistettujen broileripalojen joukkoon sipulit, varret voit säästää lisättäviksi lopuksi ruoan pinnalle. Kun sipuli on hieman kuullottunut, lisää porkkanaraaste sekä kaalisuikaleet. Sekoittele kahden lastan avulla nostellen.
  • Lisää viinietikka ja omenamehu. Anna ruoan kypsyä kannen alla noin 15 minuuttia. Tarkista kypsyys maistamalla kaalia ja porkkanaa.
  • Lisää ruokaan tuorejuusto nokareina ja halutessasi currytahna. Kuumenna, kunnes juusto sulaa ja sekoittuu tasaisesti ruokaan.
  • Viimeistele hienonnetulla persiljalla. Tarjoa lisäksi keitettyjä uusia perunoita ja esimerkiksi kirsikkatomaatteja.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Broileri ja kalkkuna, Juurekset, Kaalit, Pata- ja vokkiruoat, risotot, Sipulit