Valkosipulimarinoidut sienet
Annosmäärä
Ohje
- 200 g ruskeita herkkusieniä
- 200 g osterivinokkaita
- 3 valkosipulinkynttä
- 3 rkl auringonkukansiemeniä
- 0.75 dl rypsiöljyä
- 1 sitruunan mehu
- 0.5 tl rouhittua valkopippuria
- 0.5 tl suolaa
- tuoretta timjamia
- tuoretta kirveliä
- Lohko sienet kahteen tai neljään osaan lakista kantaan. Kiehauta kattilassa runsaasti vettä. Kaada sienet kiehuvaan veteen ja lähes saman tien siivilään. Valuta kylmää vettä sienien päälle kypsymisen pysäyttämiseksi.
- Hienonna valkosipuli. Paahda auringonkukansiemenet kuumalla, kuivalla paistinpannulla. Sekoita öljy, sitruunamehu tai valkoviini, pippuri, suola, valkosipuli, auringonkukansiemenet ja hienonnetut yrtit keskenään. Kaada kastike valutettujen sienten päälle ja sekoita hyvin.Siirrä sienet jääkaappiin maustumaan vähintään seuraavaan päivään saakka.
- Marinoidut sienet säilyvät jääkaapissa noin 5 vuorokautta. Tarjoa sieniä paahtoleivän päällä, salaatin kanssa tai sellaisenaan.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Kylmät lisäkeruoat, Salaatit ja marinoidut kasvikset, raasteet, Sienet, Vegetaariset ohjeet