Valkosipuli-fenkolikeitto
Annosmäärä
Ohje
- 2 rkl öljyä
- 6 valkosipulinkynttä hienonnettuna
- 250 g salaattifenkolia
- 8 dl vettä
- 150 g viherpippurilla maustettua sulatejuustoa
- 2.5 rkl vehnäjauhoja
- 1.5 dl maitoa
- tuoretta basilikaa ja oreganoa
- muutama sipulinvarsi
- suolaa
- pinnalle paahdettuja leipäkuutioita
- Kuumenna öljy kattilassa ja hauduta valkosipulimurskaa hetken aikaa. Älä ruskista.
- Lisää suikaloidut fenkolit ja kypsennä viisi minuuttia.
- Lisää vesi ja paloiteltu sulatejuusto ja keitä 15 minuuttia.
- Sekoita vehnäjauhot maitoon ja kaada seos ohuena nauhana keiton joukkoon koko ajan sekoittaen. Kypsennä 10 minuuttia.
- Lisää tuoreyrtit ja hienonnetut sipulinvarret, mausta tarvittaessa suolalla ja kuumenna kiehuvaksi.
- Tarjoa keitto paahdettujen leipäkuutioiden kanssa.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Keitot, Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Sipulit, Vihanneshedelmät