Hae reseptiä

Valkosipuli-fenkolikeitto

Valkosipuli-fenkolikeitto
Annosmäärä
Ohje
  • 2 rkl öljyä
  • 6 valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • 250 g salaattifenkolia
  • 8 dl vettä
  • 150 g viherpippurilla maustettua sulatejuustoa
  • 2.5 rkl vehnäjauhoja
  • 1.5 dl maitoa
  • tuoretta basilikaa ja oreganoa
  • muutama sipulinvarsi
  • suolaa
Lisäksi
  • pinnalle paahdettuja leipäkuutioita
  • Kuumenna öljy kattilassa ja hauduta valkosipulimurskaa hetken aikaa. Älä ruskista.
  • Lisää suikaloidut fenkolit ja kypsennä viisi minuuttia.
  • Lisää vesi ja paloiteltu sulatejuusto ja keitä 15 minuuttia.
  • Sekoita vehnäjauhot maitoon ja kaada seos ohuena nauhana keiton joukkoon koko ajan sekoittaen. Kypsennä 10 minuuttia.
  • Lisää tuoreyrtit ja hienonnetut sipulinvarret, mausta tarvittaessa suolalla ja kuumenna kiehuvaksi.
  • Tarjoa keitto paahdettujen leipäkuutioiden kanssa.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Keitot, Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Sipulit, Vihanneshedelmät