Hae reseptiä

Valkosipuli-anisporkkanat

Annosmäärä
Ohje
  • 2 nippua varhaisporkkanoita
  • 0.5 tl suolaa
  • vettä keittämiseen
  • 1 rkl hunajaa
  • 1 tl rouhittua anista
  • 1 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl öljyä tai voita
  • Leikkaa pestyt porkkanat vinottain noin 1 cm:n paksuisiksi viipaleiksi. Keitä vähässä, kevyesti suolalla maustetussa vedessä 5 – 10 minuuttia. Kokeile kypsyyttä välillä tikulla, koska varhaisporkkanat kypsyvät todella nopeasti.
  • Valuta porkkanoista liemi talteen ja käytä esimerkiksi keittoihin. Sekoita joukkoon hunaja, rouhittu anis, puserretut valkosipulinkynnet ja öljy.
  • Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Juurekset, Lämpimät lisäkeruoat, Vegetaariset ohjeet