Valkosipuli-anisporkkanat
Annosmäärä
Ohje
- 2 nippua varhaisporkkanoita
- 0.5 tl suolaa
- vettä keittämiseen
- 1 rkl hunajaa
- 1 tl rouhittua anista
- 1 valkosipulinkynttä
- 1 rkl öljyä tai voita
- Leikkaa pestyt porkkanat vinottain noin 1 cm:n paksuisiksi viipaleiksi. Keitä vähässä, kevyesti suolalla maustetussa vedessä 5 – 10 minuuttia. Kokeile kypsyyttä välillä tikulla, koska varhaisporkkanat kypsyvät todella nopeasti.
- Valuta porkkanoista liemi talteen ja käytä esimerkiksi keittoihin. Sekoita joukkoon hunaja, rouhittu anis, puserretut valkosipulinkynnet ja öljy.
- Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka: