Hae reseptiä

Välimerellinen rucolasalaatti

Annosmäärä
Ohje
  • 2 ruukku(a) rucolasalaattia
  • 5 tomaattia
  • 0.5 kurkkua
  • 50 g paahdettuja pinjansiemeniä
  • salaattikastiketta (öljyä, balsamietikkaa, sokeria, suolaa, mustapippuria ja yrttejä)
  • Revi rucolasalaatti käsin suupaloiksi.
  • Leikkaa tomaatit lohkoiksi ja poista kantaosat. Leikkaa kurkku suikaleiksi. Kuumenna pinjansiemenet pannulla ja jäähdytä ne.
  • Asettele ainekset salaattikulhoon.
  • Sekoita kastikeainekset esimerkiksi lasitölkissä ravistaen.
  • Valuta kastike salaattiaineksille ja sekoita kahdella haarukalla varovastio nostellen.

Vinkki: Kirpeähköä, retiisin makua muistuttavaa rucolaa voi hienontaa myös kastikkeiden mausteeksi.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Salaatit, Salaatit ja marinoidut kasvikset, raasteet, Vegetaariset ohjeet