Välimerellinen rucolasalaatti
Annosmäärä
Ohje
- 2 ruukku(a) rucolasalaattia
- 5 tomaattia
- 0.5 kurkkua
- 50 g paahdettuja pinjansiemeniä
- salaattikastiketta (öljyä, balsamietikkaa, sokeria, suolaa, mustapippuria ja yrttejä)
- Revi rucolasalaatti käsin suupaloiksi.
- Leikkaa tomaatit lohkoiksi ja poista kantaosat. Leikkaa kurkku suikaleiksi. Kuumenna pinjansiemenet pannulla ja jäähdytä ne.
- Asettele ainekset salaattikulhoon.
- Sekoita kastikeainekset esimerkiksi lasitölkissä ravistaen.
- Valuta kastike salaattiaineksille ja sekoita kahdella haarukalla varovastio nostellen.
Vinkki: Kirpeähköä, retiisin makua muistuttavaa rucolaa voi hienontaa myös kastikkeiden mausteeksi.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Salaatit, Salaatit ja marinoidut kasvikset, raasteet, Vegetaariset ohjeet