Vadelmakohokkaat
Annosmäärä
Ohje
- 0.5 l vadelmia
- 1 rkl (punaista marjalikööriä)
- 3 valkuaista
- 0.5 dl sokeria
- 2 rkl voita tai margariinia
- 3 rkl sokeria
- Voitele suorareunaiset annosvuoat voilla tai margariinilla ja sokeroi voidellut pinnat.
- Soseuta vadelmat sauvasekoittimella ja mausta halutessasi liköörillä.
- Vatkaa valkuaiset ensin löysähköksi vaahdoksi, lisää sokeri ja jatka vatkaamista, kunnes valkuaisvaahto on kovaa ja sitkeää.
- Lisää valkuaisvaahto vadelmasoseeseen varovasti lastalla käännellen.
- Täytä pikkuvuoat kohokasseoksella piripintaan ja nosta vuoat reunalliselle uunipannulle.
- Siirrä uunipannu vuokineen 150-asteiseen uuniin alaritilätasolle. Lisää pannulle kiehuvaa vettä, jolloin kohokkaat kypsyvät vesihauteessa.
- Kypsennä kohokkaita puoli tuntia avaamatta luukkua välillä.
- Tarjoa välittömästi.
Vinkit:
Voit lisätä vuokiin ennen kohokasseoksen lisäämistä muutamia vadelmia. Lisäksi voit valmistaa vadelmakastikkeen ja valuttaa sitä valmiiden kohokkaiden pinnalle pöydässä juuri ennen nauttimista. Soseuta kastiketta varten pari desilitraa vadelmia ja mausta muutamalla ruokalusikallisella sokeria ja halutessasi marjaliköörillä.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka: