Vadelmakääretorttu
Annosmäärä
Taikina
- 4 munaa
- 1.5 dl sokeria
- 1.75 dl vehnä- tai ruissihtijauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 l vadelmia
- 0.5 dl sokeria
- Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
- Lisää jauho-leivinjauheseos sihdin läpi kevyesti sekoittaen.
- Levitä taikina leivinpaperin päälle pellille.
- Paista 225-asteisessa uunissa 5 – 8 minuuttia.
- Kumoa torttupohja sokeroidulle tai korppujauhotetulle voipaperille tai leivinpaperille. Irrota paistossa käytetty leivinpaperi.
- Jaa vadelmat torttulevylle tasaisesti ja kääri levy rullalle. Jätä saumakohta alle ja kääräise torttu paperin sisään. Kierrä paperin päät kiinni karamellipaperin tavoin.
Vinkki:
Voit tehdä kääretortusta leivoksia. Leikkaa torttu paksuhkoiksi viipaleiksi ja nosta pystyasentoon lautasille. Päällystä vaahdotetulla kermalla tai vaniljakastikkeella ja koristele runsaasti tuoreilla vadelmilla. Lisää jokaiseen leivokseen halutessasi vadelmanlehti tai tuoreen yrtin oksa.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka: