Tyrni-jogurttihyytelökakku
Annosmäärä
Ohje
- 165 g kaurakeksejä
- 2 dl vispautuvaa kermaa
- 2 dl maustamatonta jogurttia
- 1 dl laimentamatonta tyrnimehua
- 1.5 dl sokeria
- 6 liivatelehteä
- 1 rkl vettä
- 1 dl tyrnimehua
- 0.5 dl pullomargariinia
- 1 dl vettä
- 1 dl hyytelösokeria
- Murenna kaurakeksit karkeaksi rouheeksi ja lisää joukkoon pullomargariini.
- Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla niin, että paperi peittää pohjan ja vähän reunoja. Painele keksimassa vuoan pohjalle.
- Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä viitisen minuuttia. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää jogurtti, tyrnimehu ja sokeri. Kuumenna 1 rkl vettä kattilassa ja liuota siihen vedestä puserretut liivatelehdet. Jäähdytä seosta hetki (2min).
- Lisää hieman jäähtynyt liivateseos varovasti kerma-jogurttiseokseen. Kaada seos varovasti keksipohjan pinnalle ja anna hyytyä jääkaapissa. Kun kakku on alkanut hyytyä, noin 3 tuntia, valmista kiille.
- Kuumenna tyrnimehu-vesi seosta kattilassa. Lisää kiehuvaan nesteeseen hyytelösokeri. Anna jäähtyä muutama minuutti ja kaada kiille varovasti kakun pinnalle. Anna hyytyä yön yli.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka: