Hae reseptiä

Tyrni-jogurttihyytelökakku

Annosmäärä
Ohje
  • 165 g kaurakeksejä
  • 2 dl vispautuvaa kermaa
  • 2 dl maustamatonta jogurttia
  • 1 dl laimentamatonta tyrnimehua
  • 1.5 dl sokeria
  • 6 liivatelehteä
  • 1 rkl vettä
  • 1 dl tyrnimehua
  • 0.5 dl pullomargariinia
  • 1 dl vettä
  • 1 dl hyytelösokeria
  • Murenna kaurakeksit karkeaksi rouheeksi ja lisää joukkoon pullomargariini.
  • Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla niin, että paperi peittää pohjan ja vähän reunoja. Painele keksimassa vuoan pohjalle.
  • Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä viitisen minuuttia. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää jogurtti, tyrnimehu ja sokeri. Kuumenna 1 rkl vettä kattilassa ja liuota siihen vedestä puserretut liivatelehdet. Jäähdytä seosta hetki (2min).
  • Lisää hieman jäähtynyt liivateseos varovasti kerma-jogurttiseokseen. Kaada seos varovasti keksipohjan pinnalle ja anna hyytyä jääkaapissa. Kun kakku on alkanut hyytyä, noin 3 tuntia, valmista kiille.
  • Kuumenna tyrnimehu-vesi seosta kattilassa. Lisää kiehuvaan nesteeseen hyytelösokeri. Anna jäähtyä muutama minuutti ja kaada kiille varovasti kakun pinnalle. Anna hyytyä yön yli.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Makeat leivonnaiset, Marjat