Hae reseptiä

Tuoreita mansikoita ja kirsikoita sake-sabayonissa

Annosmäärä
Ohje
  • 0.5 l mansikoita
  • 0.5 l kirsikoita
  • 3 keltuaista
  • 1.5 dl sokeria
  • 1 dl sakea (japanilainen riisiviini), kuivaa valkoviiniä tai siideriä
  • Jaa peratut, huuhdotut ja puolitetut mansikat ja kirsikat syville annoslautasille. Poista halutessasi kirsikoista kivet.
  • Kuumenna uunin grillivastus.
  • Vaahdota keltuaiset ja lisää sekaan sokeri vähin erin.
  • Lisää seokseen sake, viini tai siideri ohuena nauhana ja jaa kastike mansikoiden ja kirsikoiden päälle annoslautasille.
  • Pane lautaset uuniin pariksi kolmeksi minuutiksi, kunnes pinta on saanut kauniin värin.
  • Tarjoa heti jälkiruokana.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Hedelmät, Jälkiruoat, makeiset, Marjat