Tuoreita mansikoita ja kirsikoita sake-sabayonissa
Annosmäärä
Ohje
- 0.5 l mansikoita
- 0.5 l kirsikoita
- 3 keltuaista
- 1.5 dl sokeria
- 1 dl sakea (japanilainen riisiviini), kuivaa valkoviiniä tai siideriä
- Jaa peratut, huuhdotut ja puolitetut mansikat ja kirsikat syville annoslautasille. Poista halutessasi kirsikoista kivet.
- Kuumenna uunin grillivastus.
- Vaahdota keltuaiset ja lisää sekaan sokeri vähin erin.
- Lisää seokseen sake, viini tai siideri ohuena nauhana ja jaa kastike mansikoiden ja kirsikoiden päälle annoslautasille.
- Pane lautaset uuniin pariksi kolmeksi minuutiksi, kunnes pinta on saanut kauniin värin.
- Tarjoa heti jälkiruokana.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka: