Tomaattilotta
Annosmäärä
Ohje
- 5 kpl tomaattia
- 6 kpl liivatelehteä
- 2 rkl sitruunamehua
- 250 g maitorahkaa
- 150 g keittokinkkua tai savukalaa
- 1 dl silputtua purjoa tai varsiselleriä
- 1 kpl valkosipulinkynttä
- 2 rkl hienonnettua, tuoretta basilikaa tai ruohosipulia
- 1 tl sokeria
- 0.5 tl suolaa
- 0.5 tl hienonnettua rose- tai viherpippuria
- ripaus valkopippuria
- 2 dl vispikermaa
- Vuoraa pyöreäpohjainen kulho kelmulla. Leikkaa tomaatit viipaleiksi ja lado vuokaan kelmun päälle.
- Pane liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään 5 – 10 minuutiksi. Puserra liivatelehdistä vesi pois ja liuota kuumaan sitruunamehuun.
- Leikkaa kinkku pieniksi kuutioiksi tai paloittele savukala.
- Sekoita rahkan joukkoon kinkku tai kala, purjosipuli, hienonnetut valkosipulinkynnet, mausteet ja haalea liivateseos.
- Lisää lopuksi vatkattu kerma. Kaada seos tomaateilla vuorattuun kulhoon. Leikkaa terävällä veitsellä varovasti hyytelöseoksen pinnan yli ulottuvat tomaatit pois.
- Anna hyytyä kylmässä vähintään 4 tuntia. Kumoa tomaattilotta tarjoiluastiaan ja poista varovasti kelmu pinnalta.
- Tarjoa sellaisenaan alkuruokana tai lisäkkeenä keitettyjen perunoiden kanssa.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Kala ja äyriäiset, Kylmät lisäkeruoat, Liha, sisäelimet, makkarat, Välipalat, pienet syötävät, Vihanneshedelmät