Hae reseptiä

Tomaattilotta

Annosmäärä
Ohje
  • 5 kpl tomaattia
Täyte
  • 6 kpl liivatelehteä
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 250 g maitorahkaa
  • 150 g keittokinkkua tai savukalaa
  • 1 dl silputtua purjoa tai varsiselleriä
  • 1 kpl valkosipulinkynttä
  • 2 rkl hienonnettua, tuoretta basilikaa tai ruohosipulia
  • 1 tl sokeria
  • 0.5 tl suolaa
  • 0.5 tl hienonnettua rose- tai viherpippuria
  • ripaus valkopippuria
  • 2 dl vispikermaa
  • Vuoraa pyöreäpohjainen kulho kelmulla. Leikkaa tomaatit viipaleiksi ja lado vuokaan kelmun päälle.
  • Pane liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään 5 – 10 minuutiksi. Puserra liivatelehdistä vesi pois ja liuota kuumaan sitruunamehuun.
  • Leikkaa kinkku pieniksi kuutioiksi tai paloittele savukala.
  • Sekoita rahkan joukkoon kinkku tai kala, purjosipuli, hienonnetut valkosipulinkynnet, mausteet ja haalea liivateseos.
  • Lisää lopuksi vatkattu kerma. Kaada seos tomaateilla vuorattuun kulhoon. Leikkaa terävällä veitsellä varovasti hyytelöseoksen pinnan yli ulottuvat tomaatit pois.
  • Anna hyytyä kylmässä vähintään 4 tuntia. Kumoa tomaattilotta tarjoiluastiaan ja poista varovasti kelmu pinnalta.
  • Tarjoa sellaisenaan alkuruokana tai lisäkkeenä keitettyjen perunoiden kanssa.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Kala ja äyriäiset, Kylmät lisäkeruoat, Liha, sisäelimet, makkarat, Välipalat, pienet syötävät, Vihanneshedelmät