Tomaatti-sipulipiirakka
Annosmäärä
Taikina
- 3 dl hiivaleipäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 0.25 tl suolaa
- 0.75 dl pullomargariinia
- 0.75 dl maitoa
- 8 keskikokoista tomaattia
- 3 keskikokoista sipulia (osa punasipulia)
- 1 rkl pullomargariinia
- 1 rkl tuoretta, hienonnettua rosmariinia tai timjamia
- 2 rkl tuoretta, hienonnettua basilikaa
- 1 rkl balsamietikkaa (valkoista)
- suolaa, mustapippuria
- 150 g mozzarellajuustoraastetta
- pinnalle basilikanlehtiä
- Yhdistä jauhoihin leivinjauhe ja suola. Lisää margariini ja maito. Sekoita taikina tasaiseksi ja taputtele piirakkavuoan (halkaisija noin 25 cm) pohjalle ja reunoille. Esipaista pohjaa 200 asteessa 10 minuuttia.
- Huuhtele ja lohko tomaatit. Kuori ja hienonna sipulit.
- Kuumenna margariinia paistinpannulla ja kuullota sipulit. Lisää joukkoon puolet tomaateista. Mausta yrteillä, balsamicolla sekä suolalla ja pippurilla. Hauduta hetki ja anna seoksen jäähtyä haaleaksi.
- Lisää tomaatti-sipuliseokseen juustoraastetta kevyesti käännellen, mutta jätä 0,5 – 1 dl lisättäväksi täytteen pinnalle. Kaada täyte esipaistetulle pohjalle. Lisää loput tomaattilohkot ja ripota päälle juustoraastetta.
- Paista piirakkaa uunin alaosassa 200 asteessa 15 – 20 minuuttia. Lisää valmiin piirakan pinnalle basilikanlehtiä.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Sipulit, Suolaiset leivonnaiset, Vihanneshedelmät, Yrtit, idut ja versot, pinaatti