Hae reseptiä

Tomaatti-sipulipiirakka

Annosmäärä
Taikina
  • 3 dl hiivaleipäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 0.25 tl suolaa
  • 0.75 dl pullomargariinia
  • 0.75 dl maitoa
Täyte
  • 8 keskikokoista tomaattia
  • 3 keskikokoista sipulia (osa punasipulia)
  • 1 rkl pullomargariinia
  • 1 rkl tuoretta, hienonnettua rosmariinia tai timjamia
  • 2 rkl tuoretta, hienonnettua basilikaa
  • 1 rkl balsamietikkaa (valkoista)
  • suolaa, mustapippuria
  • 150 g mozzarellajuustoraastetta
  • pinnalle basilikanlehtiä
  • Yhdistä jauhoihin leivinjauhe ja suola. Lisää margariini ja maito. Sekoita taikina tasaiseksi ja taputtele piirakkavuoan (halkaisija noin 25 cm) pohjalle ja reunoille. Esipaista pohjaa 200 asteessa 10 minuuttia.
  • Huuhtele ja lohko tomaatit. Kuori ja hienonna sipulit.
  • Kuumenna margariinia paistinpannulla ja kuullota sipulit. Lisää joukkoon puolet tomaateista. Mausta yrteillä, balsamicolla sekä suolalla ja pippurilla. Hauduta hetki ja anna seoksen jäähtyä haaleaksi.
  • Lisää tomaatti-sipuliseokseen juustoraastetta kevyesti käännellen, mutta jätä 0,5 – 1 dl lisättäväksi täytteen pinnalle. Kaada täyte esipaistetulle pohjalle. Lisää loput tomaattilohkot ja ripota päälle juustoraastetta.
  • Paista piirakkaa uunin alaosassa 200 asteessa 15 – 20 minuuttia. Lisää valmiin piirakan pinnalle basilikanlehtiä.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Sipulit, Suolaiset leivonnaiset, Vihanneshedelmät, Yrtit, idut ja versot, pinaatti