Tomaatti-munakoisopasta
Annosmäärä
Ohje
- 1 munakoiso
- suolaa
- 500 g kirsikkatomaatteja
- 1 kokonainen valkosipuli
- öljyä
- timjamia ja oreganoa
- mustapippuria
- suolaa
- 500 g spagettia
- 3 l vettä
- 1 rkl öljyä
- 1 rkl balsamietikkaa
- 1 rkl kasvisfondia
- 0.5 dl (tomaattimehua)
- päälle parmesaanijuustoraastetta
- Huuhtele munakoiso, poista kanta ja leikkaa kuutioiksi. Sekoita kuutioiden joukkoon suolaa ja anna karvaan nesteen muodostua helmiksi pinnalle 15 minuutin ajan.
- Huuhtele tomaatit ja halkaise, poista halutessasi kantaosa. Aseta tomaatinpuolikkaat leivinpaperilla suojatulle uunipellille leikkauspinta ylöspäin. Kuori valkosipulinkynnet ja laita kasaan pellille. Kuivaa munakoisokuutiot talouspaperilla ja levitä pellille. Sivele kaikille kasviksille öljyä. Ripottele päälle mausteita.
- Paahda kasviksia 225-asteisessa uunissa 15 minuuttia.
- Keitä tällä välin pasta runsaassa, suolalla maustetussa vedessä, jossa on hiukan öljyä. Tarkista keittoaika pakkauksesta. Valuta kypsä spagetti, laita takaisin kattilaan ja sekoita joukkoon balsamietikka ja kasvisfondi.
- Viipaloi valkosipulin kynnet ja lisää kaikki kasvikset (ja tomaattimehu) spagetin joukkoon. Tarjoa raastetun parmesaanijuuston ja patongin kera.
Vinkkki:
Tätä ohjetta voit muuntaa helposti kun vaihtelet paahdettavia kasviksia.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Pata- ja vokkiruoat, risotot, Vihanneshedelmät