Tomaatti-anjovispastakastike
Annosmäärä
Ohje
- 10 tomaattia
- 1 iso sipuli
- 4 valkosipulinkynttä
- 2 rkl öljyä
- 2 dl vettä
- 6 anjovisfileetä
- 0.5 tl mustapippuria
- (suolaa)
- (sokeria)
- tuoretta basilikaa, timjamia, kirveliä
- 1 rkl kapriksia
- Leikkaa tomaatit neljään osaan. Poista samalla kantaosat. Kuori ja hienonna sipuli. Kuori valkosipulinkynnet.
- Kuumenna kattilassa tilkka öljyä. Kuullota tomaattilohkot, sipuli ja valkosipunkynnet.
- Lisää vesi ja keitä noin 20 minuuttia. Lisää anjovisfileet ja pippuri. Keitä vielä noin 5 minuuttia. Soseuta sauvasekoittimella. Tarkista maku. Lisää tarvittaessa hiven suolaa.
- Jos kastike tuntuu happamalta, pehmennä makua lisäämällä ripaus sokeria.
- Hienonna runsaasti yrttejä ja lisää valmiiseen kastikkeeseen kapriksien kanssa. Kiehauta kerran. Tarjoa kastiketta pastan kanssa.
Vinkki:
Tomaatti-anjoviskastike sopii hyvin myös uuniperunoiden kastikkeeksi tai pitsan täytteeksi.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Kastikkeet ja marinadit, Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Vegetaariset ohjeet, Vihanneshedelmät