Hae reseptiä

Tomaatti-anjovispastakastike

Annosmäärä
Ohje
  • 10 tomaattia
  • 1 iso sipuli
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl öljyä
  • 2 dl vettä
  • 6 anjovisfileetä
  • 0.5 tl mustapippuria
  • (suolaa)
  • (sokeria)
  • tuoretta basilikaa, timjamia, kirveliä
  • 1 rkl kapriksia
  • Leikkaa tomaatit neljään osaan. Poista samalla kantaosat. Kuori ja hienonna sipuli. Kuori valkosipulinkynnet.
  • Kuumenna kattilassa tilkka öljyä. Kuullota tomaattilohkot, sipuli ja valkosipunkynnet.
  • Lisää vesi ja keitä noin 20 minuuttia. Lisää anjovisfileet ja pippuri. Keitä vielä noin 5 minuuttia. Soseuta sauvasekoittimella. Tarkista maku. Lisää tarvittaessa hiven suolaa.
  • Jos kastike tuntuu happamalta, pehmennä makua lisäämällä ripaus sokeria.
  • Hienonna runsaasti yrttejä ja lisää valmiiseen kastikkeeseen kapriksien kanssa. Kiehauta kerran. Tarjoa kastiketta pastan kanssa.

Vinkki:
Tomaatti-anjoviskastike sopii hyvin myös uuniperunoiden kastikkeeksi tai pitsan täytteeksi.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Kastikkeet ja marinadit, Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Vegetaariset ohjeet, Vihanneshedelmät