Thaimarinadi grillikasviksille
Annosmäärä
Ohje
- 1 sitruunaruoho
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 punainen chili
- 2 rkl paahdettuja seesaminsiemeniä
- 0.5 dl soijakastiketta
- 2 rkl valkoviini- tai riisiviinietikkaa
- mustapippuria
- 1 dl öljyä
- 1 dl hienonnettua tuoretta yrttiä (esim. basilika, oregano) päälle
- Leikkaa sitruunaruoho ja valkosipuli ohuiksi viipaleiksi.
- Halkaise chili, poista siemenet sekä valkoiset sisäseinämät ja leikkaa viipaleiksi.
- Paahda seesaminsiemenet kuivalla, kuumalla paistinpannulla.
- Sekoita marinadin kaikki ainekset keskenään.
- Kaada marinadi pilkottujen kasvisten (esim. munakoison, kesäkurpitsan, paprikan, sipulin, herkkusienten) päälle ja anna maustua jääkaapissa 1 – 3 tuntia. Sekoita välillä.
- Grillaa marinoidut kasvikset al dente. Sekoita grillattujen kasvisten joukkoon silputut yrtit.
Vinkki:
Marinadilla voi marinoida myös tofua, broileria, kalaa ja tonnikalaa.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Kastikkeet ja marinadit, Vegetaariset ohjeet, Vihanneshedelmät, Yrtit, idut ja versot, pinaatti