Hae reseptiä

Thaimarinadi grillikasviksille

Annosmäärä
Ohje
  • 1 sitruunaruoho
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 punainen chili
  • 2 rkl paahdettuja seesaminsiemeniä
  • 0.5 dl soijakastiketta
  • 2 rkl valkoviini- tai riisiviinietikkaa
  • mustapippuria
  • 1 dl öljyä
Lisäksi
  • 1 dl hienonnettua tuoretta yrttiä (esim. basilika, oregano) päälle
  • Leikkaa sitruunaruoho ja valkosipuli ohuiksi viipaleiksi.
  • Halkaise chili, poista siemenet sekä valkoiset sisäseinämät ja leikkaa viipaleiksi.
  • Paahda seesaminsiemenet kuivalla, kuumalla paistinpannulla.
  • Sekoita marinadin kaikki ainekset keskenään.
  • Kaada marinadi pilkottujen kasvisten (esim. munakoison, kesäkurpitsan, paprikan, sipulin, herkkusienten) päälle ja anna maustua jääkaapissa 1 – 3 tuntia. Sekoita välillä.
  • Grillaa marinoidut kasvikset al dente. Sekoita grillattujen kasvisten joukkoon silputut yrtit.

Vinkki:
Marinadilla voi marinoida myös tofua, broileria, kalaa ja tonnikalaa.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Kastikkeet ja marinadit, Vegetaariset ohjeet, Vihanneshedelmät, Yrtit, idut ja versot, pinaatti