Hae reseptiä

Täytetyt vihannekset

Täytetyt vihannekset
Annosmäärä
Ohje
  • 6 kpl paprikaa tai
  • 8 kpl pihvitomaattia tai
  • 3 kpl kesäkurpitsaa tai
  • 6 kpl jättisipulia (Valitse mieleisesi vihannes.)
Täyte
  • 6 dl vettä
  • 1 kpl liha- tai kasvisliemikuutio
  • 2 dl pitkäjyväistä riisiä
  • 1 kpl sipuli
  • 400 g paistijauhelihaa
  • 0.5 tl jauhettua mustapippuria
  • 2 kpl (valkosipulinkynttä)
  • 2 tl timjamia
  • 1 dl (kasvisrasva)kermaa
  • (vähärasvaista juustoraastetta)
  • Kiehauta vesi. Lisää riisi ja liemikuutio. Kypsennä kannen alla miedolla lämmöllä 20 minuuttia. Kuori ja hienonna sipuli. Ruskista jauheliha ja sipuli pinnoitetulla paistinpannulla. Mausta seos mustapippurilla, (hienonnetulla valkosipulilla) ja timjamilla. Lisää kerma. Anna hautua muutama minuutti. Sekoita lopuksi joukkoon kypsä riisi.
  • Paprikat: Leikkaa pestyistä paprikoista ”hatut” kantoineen pois ja poista siemenet. Tomaatit tai kesäkurpitsat: Halkaise pihvitomaatit tai kesäkurpitsat ja kaavi pehmeä osa sisustasta tyhjäksi. Sisustan voit lisätä täytteen joukkoon. Jättisipulit: Leikkaa jättisipulit pitkittäin puolikkaiksi ja irrota varovasti sisäosat. Keitä ”sipulikuppeja” viitisen minuuttia. Käytä sipuleiden sisäosat täytteeseen – aineluettelossa mainitun sipulin sijaan.
  • Täytä vihannekset. Nosta paprikoiden kannet paikoilleen, jos täytit paprikoita. Voit halutessasi kuorruttaa täytetyt vihannekset juustoraasteella.
  • Kypsennä vihannekset uunivuoassa 225 asteessa noin 20 minuuttia. Tarjoa leivän ja salaatin kanssa.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry 

Luokka:

Liha, sisäelimet, makkarat, Uuni- ja grilliruoat, Välipalat, pienet syötävät, Vihanneshedelmät