Hae reseptiä

Täytetyt sipulit

Annosmäärä
Ohje
  • 4 isoa sipulia
  • 1 porkkana
  • 100 g palsternakkaa
  • 200 g jauhelihaa
  • 0.25 tl rouhittua pippuria
  • 0.5 tl suolaa
  • 1 rkl hienonnettua tuoretta oreganoa
  • 2 dl mietoa kasvislientä (kuutiosta tai fondista)
  • pinnalle tuoretta oreganoa
  • Kuori ja puolita sipulit. Ota sipulien sisustaa pois niin että jäljelle jää yksi tai kaksi sipulikerrosta kuin kupeiksi.
  • Hienonna sipulien sisukset. Raasta porkkana ja palsternakka karkeaksi raasteeksi. Sekoita juuresraasteet jauhelihaan ja mausta seos pippurilla ja suolalla.
  • Täytä sipulikupit jauheliha-kasvisseoksella ja nosta sipulit kannelliseen paistokasariin. Kaada kasariin kasvisliemi. Kuumenna kiehuvaksi, peitä kannella ja hauduta kannen alla 20-30 minuuttia, kunnes sipulit ovat pehmenneet.
  • Tarjoa täytetyt sipulit keitettyjen perunoiden ja salaatin tai raasteen kanssa. Jos täytettä jää yli, voit pyörittää niistä pieniä lihapullia ja keittää kypsiksi kasvisliemessä.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Juurekset, Lämpimät lisäkeruoat, Liha, sisäelimet, makkarat, Sipulit