Täytetyt sipulit
Annosmäärä
Ohje
- 4 isoa sipulia
- 1 porkkana
- 100 g palsternakkaa
- 200 g jauhelihaa
- 0.25 tl rouhittua pippuria
- 0.5 tl suolaa
- 1 rkl hienonnettua tuoretta oreganoa
- 2 dl mietoa kasvislientä (kuutiosta tai fondista)
- pinnalle tuoretta oreganoa
- Kuori ja puolita sipulit. Ota sipulien sisustaa pois niin että jäljelle jää yksi tai kaksi sipulikerrosta kuin kupeiksi.
- Hienonna sipulien sisukset. Raasta porkkana ja palsternakka karkeaksi raasteeksi. Sekoita juuresraasteet jauhelihaan ja mausta seos pippurilla ja suolalla.
- Täytä sipulikupit jauheliha-kasvisseoksella ja nosta sipulit kannelliseen paistokasariin. Kaada kasariin kasvisliemi. Kuumenna kiehuvaksi, peitä kannella ja hauduta kannen alla 20-30 minuuttia, kunnes sipulit ovat pehmenneet.
- Tarjoa täytetyt sipulit keitettyjen perunoiden ja salaatin tai raasteen kanssa. Jos täytettä jää yli, voit pyörittää niistä pieniä lihapullia ja keittää kypsiksi kasvisliemessä.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Juurekset, Lämpimät lisäkeruoat, Liha, sisäelimet, makkarat, Sipulit