Hae reseptiä

Täytetyt munakoisot

Täytetyt munakoisot
Annosmäärä
Ohje
  • 2 munakoisoa
  • öljyä
  • 300 g herkkusieniä tai muita sieniä
  • 1 sipuli
  • öljyä
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • 1 dl ruokakermaa
  • 1 rkl kapriksia
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 1 dl raastettua parmesaanijuustoa
  • Säädä uuni 200 asteiseksi. Halkaise munakoisot pituussuunnassa. Koverra munakoison sisus. Sivele munakoison sisus öljyllä ja laita munakoisot uuninkestävään vuokaan.
  • Esikypsennä koverrettuja munakoisoja uunin keskitasolla noin 10 minuuttia. Puhdista ja pilko herkkusienet. Kuori ja hienonna sipulit. Kuumenna öljy paistinpannulla ja lisää sienet ja sipuli. Kuullota kunnes sienistä ei enää irtoa nestettä. Hienonna munakoison sisus ja lisää sienten joukkoon. Kypsennä kunnes seos saa vähän väriä. Sekoita joukkoon jauhot ja kerma. Keitä muutama minuutti. Lisää seokseen kaprikset, suola ja pippuri.
  • Täytä munakoisonpuolikkaat täytteellä, ripottele päälle parmesaaniraastetta ja gratinoi uunissa noin 15 minuuttia, kunnes juusto on saanut väriä

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry.

Luokka:

Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Lämpimät lisäkeruoat, Sienet, Uuni- ja grilliruoat, Vihanneshedelmät