Täytetyt lantut
Annosmäärä
Ohje
- 4 pientä lanttua tai pyöreähköä lantun palaa
- 1 pkt pekonia
- 0.5 isosta purjosta
- 2 rkl sinappia
- 2 tl viherpippuria
- (kevytjuustoraastetta)
- Kuori lantut leikkuulaudan päällä juuresveitsen avulla. Kuorta saa leikata melko paksulti. Voit samalla hieman muotoilla juureksia kauniin pyöreiksi.
- Keitä kokonaiset lantut kiehuvassa vedessä kypsiksi. Jäähdytä hieman.
- Koverra lantun sisustaa lusikalla pois niin, että lanttuun muodostuu pieni kuppi ja jää vielä noin 1-2 cm:n paksuiset seinämät.
- Hienonna hieman alle puolet koverretusta sisuksesta
- Leikkaa pekoni pieniksi kuutioiksi. Hienonna myös purjo.
- Ruskista pekoni paistinpannulla. Lisää hienonnetut purjo ja lanttu. Mausta sinapilla ja pippurilla.
- Annostele täyte lanttuihin. Ripottele päälle halutessasi juustoraastetta.
- Paista täytettyjä lanttuja 225-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
- Tarjoa possunliharuoan, esimerkiksi kinkun lisäkkeenä.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Juurekset, Lämpimät lisäkeruoat, Liha, sisäelimet, makkarat, Uuni- ja grilliruoat