Hae reseptiä

Täytetyt lantut

Annosmäärä
Ohje
  • 4 pientä lanttua tai pyöreähköä lantun palaa
  • 1 pkt pekonia
  • 0.5 isosta purjosta
  • 2 rkl sinappia
  • 2 tl viherpippuria
  • (kevytjuustoraastetta)
  • Kuori lantut leikkuulaudan päällä juuresveitsen avulla. Kuorta saa leikata melko paksulti. Voit samalla hieman muotoilla juureksia kauniin pyöreiksi.
  • Keitä kokonaiset lantut kiehuvassa vedessä kypsiksi. Jäähdytä hieman.
  • Koverra lantun sisustaa lusikalla pois niin, että lanttuun muodostuu pieni kuppi ja jää vielä noin 1-2 cm:n paksuiset seinämät.
  • Hienonna hieman alle puolet koverretusta sisuksesta
  • Leikkaa pekoni pieniksi kuutioiksi. Hienonna myös purjo.
  • Ruskista pekoni paistinpannulla. Lisää hienonnetut purjo ja lanttu. Mausta sinapilla ja pippurilla.
  • Annostele täyte lanttuihin. Ripottele päälle halutessasi juustoraastetta.
  • Paista täytettyjä lanttuja 225-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
  • Tarjoa possunliharuoan, esimerkiksi kinkun lisäkkeenä.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Juurekset, Lämpimät lisäkeruoat, Liha, sisäelimet, makkarat, Uuni- ja grilliruoat