Hae reseptiä

Täytetyt kurkut

Annosmäärä
Ohje
  • 6 avomaankurkkua
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 dl viljeltyjä tai metsäsieniä
  • 1 rkl pullomargariinia
  • 1 muna
  • 100 g tuorejuustoa
  • 1 rkl kastikesuurustetta
  • 0.5 tl suolaa
  • mustapippuria
  • 1 rkl tuoretta, hienonnettua timjamia
  • 300 g jauhelihaa
  • 2 rkl korppujauhoja tai parmesaaniraastetta
  • Huuhtele ja halkaise kurkut. Koverra sisukset lusikalla pois, mutta paloittele ne talteen. Lado kurkunpuolikkaat kevyesti voideltuun uunivuokaan.
  • Kuori ja hienonna sipulit. Paloittele sienet: esimerkiksi siitakesienet tai kantarellit. Kuullota näitä tilkassa pullomargariinia, kunnes kosteus sienistä haihtuu.
  • Yhdistä sipuli-sieniseokseen muna, kurkkujen sisukset, tuorejuusto, suurustejauho, mausteet ja jauheliha.
  • Lusikoi täyte kurkunpuolikkaille ja ripota pinnalle korppujauhoa tai juustoraastetta.
  • Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.

Vinkki: Kastikesuurusteen sijaan voit käyttää perunajauhoja tai maissitärkkelystä.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Liha, sisäelimet, makkarat, Uuni- ja grilliruoat, Vihanneshedelmät