Täytetyt kurkut
Annosmäärä
Ohje
- 6 avomaankurkkua
- 1 sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 2 dl viljeltyjä tai metsäsieniä
- 1 rkl pullomargariinia
- 1 muna
- 100 g tuorejuustoa
- 1 rkl kastikesuurustetta
- 0.5 tl suolaa
- mustapippuria
- 1 rkl tuoretta, hienonnettua timjamia
- 300 g jauhelihaa
- 2 rkl korppujauhoja tai parmesaaniraastetta
- Huuhtele ja halkaise kurkut. Koverra sisukset lusikalla pois, mutta paloittele ne talteen. Lado kurkunpuolikkaat kevyesti voideltuun uunivuokaan.
- Kuori ja hienonna sipulit. Paloittele sienet: esimerkiksi siitakesienet tai kantarellit. Kuullota näitä tilkassa pullomargariinia, kunnes kosteus sienistä haihtuu.
- Yhdistä sipuli-sieniseokseen muna, kurkkujen sisukset, tuorejuusto, suurustejauho, mausteet ja jauheliha.
- Lusikoi täyte kurkunpuolikkaille ja ripota pinnalle korppujauhoa tai juustoraastetta.
- Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.
Vinkki: Kastikesuurusteen sijaan voit käyttää perunajauhoja tai maissitärkkelystä.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Liha, sisäelimet, makkarat, Uuni- ja grilliruoat, Vihanneshedelmät