Täyteläinen sipulikastike pastalle
Annosmäärä
Ohje
- 2 rkl pullomargariinia
- 400 g sipulia
- 2 valkosipulinkynttä
- 0.5 dl rusinoita
- 6 rkl vettä
- 2 dl kevytkermaa
- ripaus suolaa
- ripaus mustapippuria
- 1 nippu(a) hienonnettua persiljaa
- 1 pkt tuorepastaa (à 250g)
- 4 rkl raastettua parmesaania
- koristeluun nippu herneenversoja
- Hienonna sipulit. Kuumenna margariini kattilassa ja kuullota hienonnetut sipulit ja valkosipulinkynnet sekä rusinat.
- Lisää vesi ja hauduta seosta hiljalleen 15 minuuttia.
- Soseuta seos sauvasekoittimella. Lisää kerma ja mausteet. Pidä kastike lämpimänä.
- Keitä tuorepasta pakkauksen ohjeen mukaisesti. Valuta pasta ja yhdistä kastikkeeseen.
- Annostele pasta lautasille, ripottele pinnalle parmesaania ja koristele herneenversoilla. Tarjoa heti.
Vinkki:
Voit tarjota sipulisen pastakastikkeen kanssa friteerattuja sipulirenkaita. Valmista ne seuraavalla tavalla: Leikkaa puna- tai keltasipulista ohuita renkaita. Uppopaista kuumassa öljyssä muutama minuutti tai niin kauan aikaa, kunnes ne saavat väriä. Nosta talouspaperin päälle kuivumaan. Tarjoa heti.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Kastikkeet ja marinadit, Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Sipulit