Hae reseptiä

Täyteläinen sipulikastike pastalle

Annosmäärä
Ohje
  • 2 rkl pullomargariinia
  • 400 g sipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 0.5 dl rusinoita
  • 6 rkl vettä
  • 2 dl kevytkermaa
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapippuria
  • 1 nippu(a) hienonnettua persiljaa
  • 1 pkt tuorepastaa (à 250g)
  • 4 rkl raastettua parmesaania
Lisäksi
  • koristeluun nippu herneenversoja
  • Hienonna sipulit. Kuumenna margariini kattilassa ja kuullota hienonnetut sipulit ja valkosipulinkynnet sekä rusinat.
  • Lisää vesi ja hauduta seosta hiljalleen 15 minuuttia.
  • Soseuta seos sauvasekoittimella. Lisää kerma ja mausteet. Pidä kastike lämpimänä.
  • Keitä tuorepasta pakkauksen ohjeen mukaisesti. Valuta pasta ja yhdistä kastikkeeseen.
  • Annostele pasta lautasille, ripottele pinnalle parmesaania ja koristele herneenversoilla. Tarjoa heti.

Vinkki:
Voit tarjota sipulisen pastakastikkeen kanssa friteerattuja sipulirenkaita. Valmista ne seuraavalla tavalla: Leikkaa puna- tai keltasipulista ohuita renkaita. Uppopaista kuumassa öljyssä muutama minuutti tai niin kauan aikaa, kunnes ne saavat väriä. Nosta talouspaperin päälle kuivumaan. Tarjoa heti.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Kastikkeet ja marinadit, Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Sipulit