Hae reseptiä

Tapaskasvikset ja tsatsiki

Tapaskasvikset ja tsatsiki
Annosmäärä
Ohje
  • 4 kpl porkkanaa
  • 1 kpl paprika
  • 100 g herkkusieniä
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 0.5 tl suolaa
  • ripaus pippuria tai paprikajauhetta
Kastike
  • 0.25 kpl kurkkua
  • 1 dl maustamatonta rasvatonta jogurttia
  • ripaus suolaa ja sokeria
  • ripaus mustapippurirouhetta
  • 1 rkl tuoretta, hienonnettua minttua
  • Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  • Pese ja suikaloi porkkanat ja paprika sekä puolita puhdistetut herkkusienet. Siirrä kasvikset kulhoon.
  • Lisää kasvisten joukkoon öljy ja mausteet. Sekoita kahdella puuhaarukalla nostellen tai käsin.
  • Levitä ensin porkkanat tasaisesti uunipellille leivinpaperin päälle ja kypsennä 10 minuuttia. Lisää loput kasvikset ja jatka kypsennystä vielä 5 minuuttia.

Tsatsiki:

  • Pese ja raasta kurkku karkeaksi raasteeksi. Siirrä kurkkuraaste valumaan siivilään ja paina kevyesti talouspaperin avulla enin neste pois.
  • Yhdistä kurkkuraaste jogurttiin ja mausta seos.
  • Tsatsiki toimii tapaskasvisten dippikastikkeena.

Vinkki:
Kokeile paahtaa samaan tapaan myös punajuuri- ja palsternakkasuikaleita sekä perunalohkoja. Tapaskasvisten kanssa voi tarjota myös uunissa alhaisella lämpötilalla (n.120 astetta) kuivattuja ruisleipiä, jotka on leikattu tikuiksi.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Juurekset, Kastikkeet ja marinadit, Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Sienet, Uuni- ja grilliruoat, Välipalat, pienet syötävät, Vihanneshedelmät