Tapaskasvikset ja tsatsiki
Annosmäärä
Ohje
- 4 kpl porkkanaa
- 1 kpl paprika
- 100 g herkkusieniä
- 2 rkl rypsiöljyä
- 0.5 tl suolaa
- ripaus pippuria tai paprikajauhetta
- 0.25 kpl kurkkua
- 1 dl maustamatonta rasvatonta jogurttia
- ripaus suolaa ja sokeria
- ripaus mustapippurirouhetta
- 1 rkl tuoretta, hienonnettua minttua
- Kuumenna uuni 200 asteeseen.
- Pese ja suikaloi porkkanat ja paprika sekä puolita puhdistetut herkkusienet. Siirrä kasvikset kulhoon.
- Lisää kasvisten joukkoon öljy ja mausteet. Sekoita kahdella puuhaarukalla nostellen tai käsin.
- Levitä ensin porkkanat tasaisesti uunipellille leivinpaperin päälle ja kypsennä 10 minuuttia. Lisää loput kasvikset ja jatka kypsennystä vielä 5 minuuttia.
Tsatsiki:
- Pese ja raasta kurkku karkeaksi raasteeksi. Siirrä kurkkuraaste valumaan siivilään ja paina kevyesti talouspaperin avulla enin neste pois.
- Yhdistä kurkkuraaste jogurttiin ja mausta seos.
- Tsatsiki toimii tapaskasvisten dippikastikkeena.
Vinkki:
Kokeile paahtaa samaan tapaan myös punajuuri- ja palsternakkasuikaleita sekä perunalohkoja. Tapaskasvisten kanssa voi tarjota myös uunissa alhaisella lämpötilalla (n.120 astetta) kuivattuja ruisleipiä, jotka on leikattu tikuiksi.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Juurekset, Kastikkeet ja marinadit, Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Sienet, Uuni- ja grilliruoat, Välipalat, pienet syötävät, Vihanneshedelmät