Hae reseptiä

Tanskalainen omenaherkku

Annosmäärä
Ohje
  • 0.5 l erilaista leipää pieneksi paloiteltuna
  • 1 rkl öljyä tai margariinia
  • 0.5 dl ruoko- tai fariinisokeria
  • 1 tl kanelia
  • 6 omenaa
  • 2 rkl sokeria
  • 1 rkl (sitruunamehua)
  • 0.5 dl vettä
  • löysäksi vaahdotettua vaniljakastiketta tai pehmeää jäätelöä tarjoiluun
  • Jauha leipäpalat esim. tehosekoittimessa. Voit käyttää hiukan kuivahtanuttakin leipää. Ruisleipä antaa hyvää makua, käytä myös sitä.
  • Kuumenna rasva paistinpannulla ja ruskista leipäseosta kevyesti. Varo polttamasta! Ota paistinpannu pois liedeltä ja sekoita joukkoon sokeri ja kaneli. Anna jäähtyä.
  • Lohko omenat ja poista siemenkodat. Leikkaa omenat kuutioiksi ja laita kattilaan.
  • Kaada päälle sokeri, (sitruunamehu) ja vesi. Kuumenna kiehuvaksi välillä varovasti sekoittaen ja keitä omenat lähes soseeksi. Lisää tarvittaessa vettä. Jäähdytä seos.
  • Kokoa jälkiruoka joko yhteen isoon tarjoiluastiaan tai neljään annoskulhoon. Kaada puolet leipäseoksesta kulhoon. Levitä päälle omenaseos ja pinnalle loput leipäseoksesta. Anna maustua puolisen tuntia tai tarjoa heti. Lisänä maistuu vaniljavaahto tai pehmennyt vaniljajäätelö.
  • Muunnos: Levitä muruseosta, omenaa ja vaniljavaahtoa kerroksittain annoskulhoihin. Tarjoa heti.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Hedelmät, Jälkiruoat, makeiset, Lakto-ovovegetaariset ohjeet