Hae reseptiä

Talven kasvisvokki

Talven kasvisvokki
Annosmäärä
Ohje
  • 2 l suikaloituja kasviksia: juureksia, kaalia, sipulia
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 1 rkl viinietikkaa
  • 1 rkl juoksevaa hunajaa
  • mustapippuria
  • 0.5 dl tuoreyrttejä: basilikaa/persiljaa/timjamia
  • Kuori ja suikaloi valintasi mukaan juureksia, keräkaalia ja sipulia: esim. valko- tai punakaalia, palsternakkaa tai porkkanaa, selleriä tai lanttua. Käytä vaihdellen sipuleita: kelta- tai punasipulia, purjoa ja valkosipulia.
  • Kuumenna tilkka öljyä tilavalla pannulla ja kuumenna kasvikset. Selleri ja lanttu vievät pidemmän ajan kuin kaali tai porkkana. Kun seos on kauttaaltaan kuumentunut, tarkista kasvisten kypsyys maistamalla. Jätä napakankypsiksi.
  • Mausta kasvikset ja tarkista maku.

Vinkkejä: Voit vaihtaa viinietikan ja hunajan tilalle 0,5 – 1 dl makeaa chilikastiketta. Tai kokeile lisämakuna ananasmurskaa.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Juurekset, Kaalit, Pata- ja vokkiruoat, risotot, Sipulit, Vegetaariset ohjeet