Talven kasvisvokki
![Talven kasvisvokki](/images/keittokirja/pata-ja_vokkiruoat_risotot/talven_kasvisvokki.jpg)
Annosmäärä
Ohje
- 2 l suikaloituja kasviksia: juureksia, kaalia, sipulia
- 2 rkl rypsiöljyä
- 2 rkl soijakastiketta
- 1 rkl viinietikkaa
- 1 rkl juoksevaa hunajaa
- mustapippuria
- 0.5 dl tuoreyrttejä: basilikaa/persiljaa/timjamia
- Kuori ja suikaloi valintasi mukaan juureksia, keräkaalia ja sipulia: esim. valko- tai punakaalia, palsternakkaa tai porkkanaa, selleriä tai lanttua. Käytä vaihdellen sipuleita: kelta- tai punasipulia, purjoa ja valkosipulia.
- Kuumenna tilkka öljyä tilavalla pannulla ja kuumenna kasvikset. Selleri ja lanttu vievät pidemmän ajan kuin kaali tai porkkana. Kun seos on kauttaaltaan kuumentunut, tarkista kasvisten kypsyys maistamalla. Jätä napakankypsiksi.
- Mausta kasvikset ja tarkista maku.
Vinkkejä: Voit vaihtaa viinietikan ja hunajan tilalle 0,5 – 1 dl makeaa chilikastiketta. Tai kokeile lisämakuna ananasmurskaa.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Juurekset, Kaalit, Pata- ja vokkiruoat, risotot, Sipulit, Vegetaariset ohjeet