Tabbouleh-salaatti
Annosmäärä
Ohje
- 4 dl kypsää bulguria tai couscousia
- 5 tomaattia kuutioituna
- 1 punasipuli hienonnettuna
- 1 dl hienonnettua persiljaa
- 2 rkl hienonnettua minttua
- 2 rkl hienonnettua korianteria
- 2 rkl sitruunamehua
- 0.5 dl rypsiöljyä
- 0.5 tl suolaa
- 0.5 tl rouhittua mustapippuria
- Keitä tai liota bulguri tai couscous kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan.
- Bulguri turpoaa keitettäessä noin kaksinkertaiseksi.
- Sekoita tomaattisilppuun sipuli ja yrtit ja kääntele bulgur tomaattiseokseen.
- Sekoita keskenään sitruunamehu, öljy, suola ja pippuri.
- Kaada seos bulguriseokseen, sekoita nostellen ja anna tabboulehin maustua jääkaapissa reilu puoli tuntia.
- Tarjoa leivän ja rapeiden salaatinlehtien kanssa alkuruuaksi.
- Voit tarjota salaatin lisäkkeenä esimerkiksi paistetulle broilerille tai porsaanfileelle.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Salaatit ja marinoidut kasvikset, raasteet, Vegetaariset ohjeet, Vihanneshedelmät, Yrtit, idut ja versot, pinaatti