Hae reseptiä

Sushi-salaattikääröt

Annosmäärä
Ohje
  • 300 g ruodotonta, nahatonta, tuoretta lohta
  • 2 dl sushiriisiä
  • (riisiviinietikkaa ja mirinkastiketta)
  • 0.5 kpl kurkku
  • 2 kpl porkkanaa
  • 1 kpl tammenlehti- tai esim. multileaf-uutuussalaatteja
Kastike
  • 4 rkl soijakastiketta
  • pala tuoretta, raastettua inkivääriä
  • 2 rkl mirinkastiketta
  • 2 tl wasabitahnaa
  • Sekoita kastikkeen ainekset ja jaa kastike kahteen astiaan. Leikkaa lohi viipaleiksi ja edelleen suikaleiksi ja siirrä marinoitumaan toiseen kastikeastiaan. Anna maustua tunnin ajan jääkaapissa.
  • Kypsennä ja mausta sushiriisi pakkauksen ohjeen mukaan.
  • Kuori ja suikaloi ohuelti kurkku ja porkkanat. Irrota salaatinlehdet, huuhtaise kevyesti ja kuivaa tarjolle. Valuta lohiviipaleet marinadista.
  • Kääri lohi, riisi ja kasvikset salaatinlehtien sisään. Kiinnitä tarvittaessa cocktailtikuilla. Aseta loppu kastike esille kääröjen dippaamista varten. Ainekset voi myös asettaa tarjolle erikseen ja kukin ruokailija täyttää ja käärii salaatinlehdet itse ja syö ne sitä mukaa seurustelun lomassa.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Juurekset, Kala ja äyriäiset, Salaatit, Välipalat, pienet syötävät, Vihanneshedelmät