Hae reseptiä

Sosekeitto parsakaalista

Sosekeitto parsakaalista
Annosmäärä
Ohje
  • 1 sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2 perunaa
  • 2 rkl öljyä
  • 500 g tuoretta parsakaalia
  • 1 l kasvis- tai kanalientä
  • 2.5 dl maitoa tai ruokakermaa
  • suolaa
  • pippuria
  • Kuori ja hienonna sipulit. Kuori ja viipaloi perunat. Kuumenna öljy kattilassa. Lisää sipulit ja perunat ja kuullota miedolla lämmöllä, kunnes perunat alkavat pehmetä. Lisää pilkottu parsakaali (Huom. Pilko varsiosa pienemmäksi kuin kukinnot.) ja liemi.
  • Keitä kunnes parsakaali on pehmeää, noin 10 minuuttia. Soseuta keitto tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella.
  • Lisää maito ja kiehauta. Mausta keitto suolalla ja pippurilla. Voit koristella keiton halutessasi pienillä, keitetyille parsakaalinnupuilla.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Kaalit, Keitot, Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Peruna, muut tärkkelyskasvit, Sipulit