Sitruunainen salaatti
Annosmäärä
Ohje
- 0.5 kurkku(a)
- 0.5 salaattifenkoli(a)
- 2 ruukku(a) erikoissalaatteja (friseesalaattia, lollorossoa, mitsunaa, punamangoldia tai tahtsaita)
- 1 ruukku(a) jääsalaattia
- 0.5 tl suolaa
- 0.25 tl valkopippuria
- sitruunamehua
- Halkaise kurkku ja leikkaa lohkoiksi. Halkaise myös fenkoli ja leikkaa niin ohuiksi viipaleiksi kuin saat.
- Laita kurkku ja fenkoli kulhoon ja ripottele päälle suolaa. Fenkoli pehmenee suolan ansiosta ja kurkku luovuttaa nestettä, joka maustaa salaattia.
- Leikkaa erikoissalaatinlehdet ruukusta saksilla leikkaamalla. Huuhtele varsia tarvittaessa. Irrota myös jääsalaatin lehdet ja revi muutamaan osaan.
- Asettele salaatit, kurkku ja fenkoli laakealle tarjoiluvadille. Mausta kevyesti valkopippurilla. Pyöräytä hieman sekaisin kahdella haarukalla nostellen.
- Juuri ennen tarjoilua purista salaatin päälle sitruunamehua.
Huom. Yksinkertaisimmillaan salaatin voi maustaa vain suolalla ja juuri puristetulla sitruunan mehulla. Tällä tavoin maustettuna kannattaa tutustua uusiin erikoissalaatteihin, jolloin niiden oma maku pääsee oikeuksiinsa.
Vinkki:
Salaatti sopii mainiosti esimerkiksi paistetun tai savustetun lohen lisäkkeeksi.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Salaatit, Salaatit ja marinoidut kasvikset, raasteet, Vegetaariset ohjeet, Vihanneshedelmät