Hae reseptiä

Sitruuna-hunajamarinoidut juurekset

Sitruuna-hunajamarinoidut juurekset
Annosmäärä
Ohje
  • 1 kg juureksia: esim. juuriselleriä, palsternakkaa, porkkanaa, lanttua, naurista
  • 1 punasipuli
  • 1 ruukku(a) tuoretta persiljaa
  • 1 rkl (hienonnettua, tuoretta rosmariinia tai timjamia)
Marinadiin
  • 0.5 dl sitruunamehua
  • 1 tl raastettua sitruunan kuorta
  • 1 rkl juoksevaa hunajaa
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 dl rypsi- tai oliiviöljyä
  • suolaa, mustapippuria
  • rosépippuria
  • Kuori ja paloittele juurekset melko reiluiksi paloiksi. Kuutioiden sijaan kokeile muita muotoja: esimerkiksi porkkanaa vinottain leikattuina paloina, palsternakka pitkittäin leikattuna ja edelleen paksuhkoiksi viipaleiksi, sellerit viipaleiksi ja edelleen kolmiomaisiksi paloiksi.
  • Kypsennä juurespalat mieluiten höyryssä tai niukassa vedessä. Älä kypsennä täysin pehmeiksi, vaan jätä napakankypsiksi. Palsternakalle riittää viisi minuuttia, sellerille kahdeksan minuuttia.
  • Jäähdytä juurespalat lävikössä jääkylmällä vedellä nopeasti huuhdellen. Siirrä kuivumaan talouspaperin tai pyyhkeen päälle.
  • Kuori ja leikkaa punasipuli ohuiksi renkaiksi. Kiehauta vesitilkkasessa ja kuivata tai käytä minuutin ajan mikroaaltouunissa.
  • Hienonna persilja ja halutessasi myös rosmariini tai timjami. Yhdistä juurespalat, sipulirenkaat ja yrttisilppu tarjoiluastiaan.
  • Pese huolellisesti sitruuna, josta raastat kuorta. Puserra tarpeellinen määrä mehua. Yhdistä marinadin ainekset vatkaten.
  • Valele marinadi kasviksille ja anna maustua jääkaapissa mielellään ainakin tunti ennen tarjoamista.

Vinkit: Marinoidut juurekset maistuvat erityisesti riistaruokien, savustetun poron, joulukinkun ja muiden sianliharuokien sekä maksapateiden ja lihahyytelön kanssa.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Juurekset, Salaatit ja marinoidut kasvikset, raasteet, Vegetaariset ohjeet, Yrtit, idut ja versot, pinaatti